Duminică,
23.06.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Străzile Siretului, Gheorghe Dima și Prelungirea Arieșului vor avea sens unic. După ce va fi gata noua stradă peste fosta autobază Tursib

Străzile Siretului, Gheorghe Dima și Prelungirea Arieșului vor avea sens unic. După ce va fi gata noua stradă peste fosta autobază Tursib

Primăria Sibiu a scos la licitație contractul de întocmire a planului urbanistic zonal pentru o viitoare stradă care să lege str. Arieșului de Calea Dumbrăvii, peste terenul fostei autobaze Tursib. Viitoare stradă care are rolul de a fluidiza circulația pe Calea Cisnădiei, conform planurilor administrației locale.

Inițiat din 2018, proiectul creării unei noi artere care să conecteze străzile Arieșului și Calea Dumbrăvii (inițial era vorba de str. Siretului, apoi a fost aleasă varianta Calea Dumbrăvii) a ajuns din nou la faza de întocmire a unui plan urbanistic zonal.

Vechea ”poartă II” a autobazei Tursib va deveni o intersecție între Calea Dumbrăvii și prelungirea străzii Intrarea Arieșului. Sursa foto: Google Street View

70.000 de lei a alocat, acum, Primăria Sibiu întocmirii unui PUZ pentru strada care va avea o lungime de aproximativ 300 de metri. ”Prin realizarea acestei căi care asigură legătura între Calea Cisnădiei și Calea Dumbrăvii, se urmărește crearea unei căi suplimentare, care va avea ca efect fluidizarea și decongestionarea traficului de pe Calea Cisnădiei. Realizarea acestei legături va permite crearea de sensuri unice pe str. Siretului, Prelungirea Arieșului și Gheorghe Dima”, se arată în caietul de sarcini elaborat de Serviciul coordonare lucrări din cadrul Primăriei Sibiu.

Același document arată că trebuie avut în vedere și ”deficitul de dotări din zonele respective (locuri de joacă, terenuri de sport în aer liber, grădinițe etc)”.

Inițial, autoritățile locale anunțau că viitoarea stradă va avea trei benzi de circulație, dintre care una dedicată autobuzelor. Din caietul de sarcini, rezultă că optica administrației s-a schimbat și noua stradă ar urma să aibă o ampriză de 12 m, din care carosabilul va avea o lățime de 7 m, adică două benzi de circulație. În plus, viitoarea stradă ar trebui să aibă ”piste de biciclete în stânga și în dreapta carosabilului, de un metru, și trotuar de o parte și de cealaltă a părții carosabile, cu o lățime de 1,5 metri fiecare”.

A doua încercare

Data limită pentru depunerea ofertelor de către firmele de arhitectură interesate de contract a fost stabilită pentru ziua de 26 mai 2021. Conform caietului de sarcini, PUZ-ul solicitat, alături de restul documentațiilor necesare vor trebui astfel predate încât în maxim șase luni de la semnarea contractului să poată fi adoptată hotărârea de Consiliu local referitoare la acest proiect.

Este pentru a doua oară când administrația Sibiului încearcă să realizeze acest PUZ. Un contract similar a fost semnat și în luna octombrie a anului trecut, dar societatea angajată a renunțat, mai apoi, la lucrare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Der Konig

Acum 3 ani

Daca executia va fi atribuita COMTRAM-ului, lucrarea va fi gata in anul 2395, cu un ritm de munca de 2 cm pe saptamana!
Raspunde

Mister

Acum 3 ani

Ati mai gasit un subiect in arhiva? Vorbiti de strada asta de 3 ani.....si nimic. Alo primaria.....facem ceva anul asta, sau nu mai are nevoie Turnul sfatului de reporteri pentru a da copy paste la activitatile voastre....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus