Duminică,
17.10.2021
Light Intensity Drizzle
Acum
9°C

Cod galben și portocaliu de ploi în județul Sibiu

Cod galben și portocaliu de ploi în județul Sibiu

Meteorologii au transmis astăzi o informare de cod galben și portocaliu valabilă pentru județul Sibiu. Avertizarea a intrat în vigoare din această dimineață la ora 10 și este valabilă până mâine la aceeași oră.

„În intervalul menționat, în Muntenia, Banat, Crișana și în cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, Dobrogei și Moldovei, precum și la munte, vor fi averse însemnate cantitativ, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp” transmit reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

Fenomene vizate sunt ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată.

„În cea mai mare parte a regiunii, precum și la munte, vor fi averse însemnate cantitativ, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp”, menționează reprezentanții ANM.

Codul portocaliu este valabil pentru Sudul județului Sibiu.

„În zona Carpaţilor Meridionali şi a Munților Apuseni, precum și în sudul Moldovei și nord-estul Munteniei vor fi ploi abundente și se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 40...60 l/mp. La peste 1700 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă prezent în continuare la altitudini mari, unde măsoară în general între 15 și 140 cm”, mai arată cei de la ANM.

Vizualizari: 1434

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus