Marţi,
25.06.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Raluca Turcan îi ceartă pe foștii parlamentari care cer în instanță pensiile speciale. "Numai săraci nu sunt"

Raluca Turcan îi ceartă pe foștii parlamentari care cer în instanță pensiile speciale.

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, a reacționat ieri după ce mai mulți foști parlamentari au dat în judecată Senatul și Camera Deputaților pentru recuperarea indemnizațiilor, considerând gestul lor ca fiind unul ”rușinos”. "Faptul că au fost anulate indemnizaţiile speciale e o dovada de voinţă politică a actualei majorităţi parlamentare. Declaraţii aţi mai avut până acum dar vot concret nu. Aşadar, voinţă a existat, comportamentul celor care au contestat această decizie mi se pare ruşinos", a declarat Turcan, citată de G4Media.ro. Întrebată de jurnalişti dacă parte dintre aceşti foşti parlamentari care fac demersuri pentru a reintra în posesia pensiilor speciale sunt săraci, Turcan a declarat: "Numai săraci nu sunt".

Turnul Sfatului a scris în 15 aprilie despre cei șapte fosti parlamentari de Sibiu care au dat în judecată legislativul pentru a primi în continuare indemnizația de parlamentar. Aceștia sunt Ion Ariton, Ioan Axente, Mircea Bucur, Nicolae Enescu, Cornel Știrbeț, Ioan Tămâian și Ioan Tătaru. Dosarul 1038/85/2021 în care pârâți sunt Senatul și Camera Deputaților a fost înregistrat în 14 aprilie, la secția I Civil a Tribunalului Sibiu și în el se solicită anularea actului prin care s-au desființat pensiile speciale acordate foștilor parlamentari.

În total, 122 de foşti senatori şi deputaţi au contestat în instanţă decizia de eliminare a pensiilor speciale. Cei mai mulţi reclamanţi se află în Prahova (16) şi Iaşi (15), topul fiind completat de Galaţi (9), Argeş şi Călăraşi (8), Sibiu, Vâlcea, Bistriţa-Năsăud şi Gorj (7), Neamţ, Brăila, Bacău şi Teleorman (5), Mehedinţi, Buzău şi Arad (4), Covasna (3), Bucureşti, Giurgiu, şi Constanţa (1).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus