Joi,
09.12.2021
Partial Noros
Acum
4°C

Lider de sindicat: ”Sibiul a evitat un carnagiu”. Conducerea: ”ne exprimăm compasiunea”. Reacții după ce un autobuz a luat-o înspre Cibin

Lider de sindicat: ”Sibiul a evitat un carnagiu”. Conducerea: ”ne exprimăm compasiunea”. Reacții după ce un autobuz a luat-o înspre Cibin

Incidentul în urma căruia un autobuz Tursib de mari dimensiuni a ajuns aproape de râul Cibin, ca urmare a faptului că șoferului i s-a făcut rău, este abordat diferit de către cei implicați în sistemul public de transport.

Aflați în faza de negociere a contractului colectiv de muncă, sindicaliștii și conducerea Tursib văd în mod diferit incidentul de duminică dimineața (detalii aici). Alin Poabar, liderul unuia dintre sindicatele din cadrul societății, consideră că este nevoie de intervenția Inspectoratului Teritorial de Muncă. Și asta deoarece, arată Poabar, a devenit o regulă ca între zilele de sâmbătă și duminică pauzele dintre schimburi să nu fie respectate și să se ajungă la nici patru ore de repaos. ”Se lucrează multe ore suplimentare, sunt mulți șoferi cu boli profesionale care pot pune în pericol siguranța călătorilor și, implicit, a lor. Avem mulți șoferi cu diabet, boli de inimă, care ar trebui să lucreze programe ușoare sau altceva. Cred că este cazul ca ITM să intervină prompt pentru a rezolva problemele de repartizare normală a lucrului, iar în cazul în care se constată nereguli în programele de lucru ale soferilor sa se demită conducerea actuală a societății, pentru punerea în pericol a călătorilor și a personalului de bord”, transmite Poabar. El cere demiterea unei conduceri care, oricum, este interimară, în acest moment fiind în derulare procedurilor de recrutare a unui nou director general și a unuia care să ocupe postul de director tehnic.

Incidentul a avut loc în jurul orei 11:00 a zilei de duminică, în timp ce un autobuz aflat în circulație pe traseul 1 (se îndrepta către Hornbach, pe strada Malului) a trecut de intersecția cu strada Ion Neculce. Șoferului i s-a făcut rău, autobuzul a ieșit de pe carosabil și s-a oprit în pasajul pietonal amenajat pe sub podul Neculce (parte a viitorului traseu al pistei de biciclete de pe malul Cibinului).

Conducerea societății a transmis, de asemenea, un mesaj prin care anunță că, în afara șoferului, niciunul din cei aproximativ 30 de pasageri nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. ”Compania de transport local Tursib doreşte să îşi prezinte întreaga compasiune şi părere de rău pentru acest eveniment tuturor pasagerilor aflaţi în acel moment în mijlocul de transport şi care au trecut prin momente dificile. Consecinţele acestui incident puteau fi mult mai grave, dar până la urmă ne bucurăm pentru faptul că nimeni nu a fost rănit.

De asemenea, ne exprimăm susţinerea faţă de colegul nostru, căruia îi urăm însănătoşire grabnică şi îl asigurăm de tot sprijinul nostru. Dorim tuturor celor implicaţi în incidentul de astăzi de dimineaţă multă sănătate şi îi asigurăm de faptul că depunem toate eforturile pentru ca transportul public din Sibiu să se desfăşoare în condiţii cât mai bune”, se arată în mesajul conducerii Tursib.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Alexandra

Acum 6 luni

Vaiii, ei cred ca pot scapa cu mesaje de pareri de rau! se înșală o sa dau in judecata conducerea pentru ca pun soferi bolnavi la volan!!! Sa va ia naiba de directori, azi era sa mor!
Raspunde

Verificati-va soferii !!

Acum 6 luni

daca era la o trecere de pietoni traversata de pietoni ??
Raspunde

Iulian

Acum 6 luni

Oameni buni, acest lider da cartile pe față, vad ca sunt puse persoane sa dea in el, le transmit săi trraznească de nenorociți daca autobuzul avea viteză se lasa cu morți, mai comenta atunci gramada de rahati impotriva acestui om care vrea sa scoata adevarul la iveală, de ce nu verifica nimeni din orasul asta ce spune omul, soferii sunt exploatati la maxim, sufera de bolii cum ii urca pe un autobuz care transportă persoane, seful de transport de ce nu este dat afara sau conducerea, chiar va pare rau!!! sa va ia naiba de inconstientii, tatăl meu meu era in autobuz!!
Raspunde

Un sibian

Acum 6 luni

inca odata se vede amatorismul si ignoranta din Tursib + primaria Sibiu!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus