Miercuri,
28.09.2022
Parțial Noros
Acum
15°C

Județul Sibiu, pe primul loc în țară la pacienţi identificaţi cu hepatită virală de tip A, în 2020

Județul Sibiu, pe primul loc în țară la pacienţi identificaţi cu hepatită virală de tip A, în 2020

Sibiul este judeţul cu cei mai mulţi pacienţi din ţară depistaţi în 2020 cu hepatita virală de tip A, înregistrându-se 312 de astfel de cazuri, ceea ce reprezintă un număr dublu faţă de 2019 în acest judeţ, potrivit unui raport dat publicităţii luni de Direcţia judeţeană de Sănătate Publică (DSP).

"În contextul pandemiei COVID-19, supravegherea Hepatitei virale de tip A în populaţia judeţului Sibiu a continuat fără întrerupere, depistarea şi raportarea cazurilor fiind făcută în conformitate cu metodologia specifică elaborată de către specialiştii epidemiologi de la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Astfel, în anul 2020 au fost raportate în judeţul nostru 312 cazuri de hepatită virală de tip A (HVA), în creştere de 2,3 ori faţă de 2019 (134), însă în număr comparabil cu anul 2018 (308). La nivel naţional, judeţul Sibiu s-a clasat în anul 2020 pe locul I ca şi număr de cazuri raportat (31% din totalul de 1.008 cazuri)", precizează DSP.

Potrivit sursei citate, cei mai mulţi pacienţi cu hepatita virală de tip A au fost diagnosticaţi în mediul rural, iar categoria de vârstă cea mai afectată este de copii şi adolescenţi.

"Cele mai multe cazuri - 224 (71,8%), au apărut la copii şi adolescenţi, cu vârste cuprinse între 5 şi 19 ani, iar majoritatea cazurilor - 209 (67%), au fost din mediul rural", arată raportul DSP.

Acest raport al DSP Sibiu a fost întocmit pentru a fi prezentat în şedinţa Colegiului Prefectural care va avea loc marţi, de la ora 10,00, online. 

(Agerpres)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus