Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Zece ani de Tură în Natură. Bicicliștii au sărbătorit cu o plimbare pe Drumul Sării

Zece ani de Tură în Natură. Bicicliștii au sărbătorit cu o plimbare pe Drumul Sării

Acum zece ani trei bicicliști din Sibiu puneau bazele Asociației Tură în Natură din dorința de a schimba mentalitatea și prioritățile locuitorilor din Sibiu cu privire la modul de petrecere a timpului liber,  invitându-i pe sibieni să fie mai aproape de natură prin intermediul bicicletelor. Pentru a marca împlinirea a zece ani de activitate Tură în Natură a organizat duminică, 23 mai, o tură de biciclete pe traseul de biciclete Drumul Sării, marcat de asociație în anul 2014 în Țara Secașelor.

Timp de zece ani, celor trei sibieni li s-au alăturat alți iubitori de mers pe bicicletă, ajungând astfel al o echipă de 10 membri și 50 de voluntari.

„În jurul acestui nucleu s-a format destul de repede o echipa de 10 membri și 50 de voluntari, toți pasionați de pedalat, de natură și de alte activități în aer liber. Toți membrii Tură în Natură și-au dedicat cei 10 ani pentru a susține misiunea organizației de a încuraja și sprijini orice formă de mișcare (nemotorizată) în aer liber, prin respectarea principiilor de protecție a mediului”, transmit reprezentanții Tură în Natură  într-un comunicat de presă

Zece ani de  la înființarea asociației nu puteau fi sărbătoriți altfel decât printr-o plimbare pe bicicletă, astfel că asociația a organizat duminică o tură de biciclete pe traseul Drumul Sării, traseu  marcat de asociație în anul 2014 în Țara Secașelor.

Unul dintre cele mai importante proiecte ale asociației Tură în Natură a fost, încă de la înființare, cel de marcare a unor trasee de cicloturism care să lege Sibiul de localitățile înconjurătoare.

„În cei 10 ani de activitate asociația noastră a marcat în cadrul mai multor proiecte peste 250 de kilometri de trasee cicloturistice. Primul traseu de cicloturism marcat de asociația noastră a fost traseul ”Emil Cioran”, care leagă Sibiul de Rășinari. Fiind un traseu de dificultate ușoară a devenit traseul simbol al asociației noastre, lucru care ne-a făcut ca în 2020 să-l remarcăm și să-l dotăm cu infrastructură de semnalizare durabilă și de calitate. Prin traseele de cicloturism marcate de asociația noastră, în colaborare cu diverse entități publice și parteneri din zona privată, ne-am propus să ajungem în toate zonele culturale și istorice ale judetului Sibiu, începând cu Mărginimea Sibiului și continuând cu Țara Oltului, Podișul Hârtibaciului și Țara Secașelor. Obiectivul nostru viitor este de a remarca și reamenaja toate traseele cicloturistice ale asociației și să unim prin trasee de cicloturism orașul Sibiu de alte orașe precum Cisnădie, Sighișoara, Sebeș”, a mai transmis Asociația Tură în Natură.

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus