Duminică,
03.07.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Directorul Spitalului de Pediatrie Sibiu: În septembrie - octombrie o să avem un nou val de COVID-19

Directorul Spitalului de Pediatrie Sibiu: În septembrie - octombrie o să avem un nou val de COVID-19

Directorul Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, medicul Camelia Grigore, a declarat joi, că în prezent sunt ocupate doar un sfert din paturile destinate pacienţilor cu COVID-19, însă medicii se aşteaptă ca din septembrie să înceapă valul patru al pandemiei, ţinând cont şi de procentul de doar 30% din populaţie care are deocamdată imunitate la boală, fie că au fost infectaţi cu SARS-CoV-2 şi s-au vindecat, fie că s-au vaccinat.

"Mai avem pacienţi COVID pozitivi. Avem 36 de locuri unde sunt ocupate astăzi 4. (...) Noi am fost tot timpul şi verzi şi roşii. Am avut avantajul că suntem pavilionari şi a fost într-un anumit pavilion COVID-ul şi celelalte au fost în zona verde. (...) Eu cred că ne-am cam revenit sau suntem într-o perioadă de revenire, dar să fiţi convinşi de faptul că în septembrie - octombrie o să avem un nou val, deci aşa să se gândească toată lumea, că nu o să trecem fără acest următor val. La acest moment, m-am uitat la câţi au fost vaccinaţi şi la câţi au fost trecuţi prin boală, cam 30% din populaţia din ţară. La nivelul spitalului, am făcut azi statistica, suntem cam la 70,1% vaccinaţi sau au trecut prin boală, deci şi noi mai avem 30% din personal care nu are imunitate, aşa cum 70% din populaţia din România nu are încă imunitate la SARS-CoV-2. Aşa încât, nu ştiu cât se poate vaccina în trei luni, dar precis nu destul cât să ajungă la 70% - 80%. (...) Toată lumea aşteaptă valul următor. (...) Toate infecţiile virale funcţionează în valuri", a spus directorul Camelia Grigore într-o conferinţă de presă.

Potrivit directorului Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, în prezent au fost identificate trei tulpini noi de boală care circulă în judeţ.

"În acest moment avem o trusă care identifică grosier, ca să zicem, împreună, trei tulpini noi şi pot să spun că e cu o tulpină nouă, dar nu putem spune cu care dintre ele, dacă este cu o tulpină nouă infectată persoana care este pozitivă. Facem într-adevăr paşi ca să facem secvenţiere, care aşteptăm să fie posibilă în urma terminării licitaţiei, undeva prin luna august, să ştim exact cu ce tulpină este infectat, să spunem exact dacă este tulpina britanică sau cea braziliană", a explicat Camelia Grigore.

În prezent există persoane vaccinate împotriva COVID-19 care s-au infectat şi au făcut forme uşoare de boală.

"Sunt cazuri de reîmbolnăvire cu forme uşoare la persoanele vaccinate, în spitalul nostru, pe care le-am testat şi aveau o altă variantă şi s-au reîmbolnăvit şi au trecut printr-o formă uşoară de îmbolnăvire. Noile variante vor exista tot timpul fiindcă aşa funcţionează virusurile. Deci, pe măsură ce noi ne 'şmecherim', se 'şmechereşte' şi virusul", a arătat directorul Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, Camelia Grigore.

(Agerpres)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Jethro

Acum 1 an

"toata lumea așteaptă valul urmator"....Care e lumea aceea toată? TS, sunteți înfometați de articole panikare? Nu va mai puteti relaxa? Simțit nevoia ca arahat sa mai muscati din cand in cand?
Raspunde

Mission

Acum 1 an

Vin valurile marii, ca vine concediul. Asa spun astia, mai vor sa va aresteze la domiciliu, mai au niste afaceri de distrus, si , poate, nu le-a iesit nici acum socoteala cu mortii. Trebuia sa muriti mai multi mai! Si le-a dat cu +. Nah, cu toate "eforturile" celor de la sp judetean, ati murit prea putini. Ia nu mai respirati voi, ca asa vrea nenea Orban si Catu! Lua-i-ar VALUL !
Raspunde

Mission

Acum 1 an

Asa, Camelia Grigore stie macar ca este vorba despre VIRUSURI. Virusii sunt la computer.in medicina plurarul de la virus este virusuri.
Raspunde

Mission

Acum 1 an

Jethro, se aude si ca valul urmator ii ia definitiv pe politicieni, pe cei care au luctat la spitalul judetean sibiu la ati, si pe toti nemernicii care au distrus Romania. Psssst! Lasa sa vina valul!sa ii ia pe toti!sa ii duca si sa nu ii mai intoarca! Ah da! Se aude ca ii va lua in sacii aia in care i-au pus ei pe parintii vostri! Cate 2 de persoana! Sa pregatiti niste mere, sa le puneti cate un mar in gura!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus