Joi,
20.01.2022
Cer Senin
Acum
-10°C

Dezvoltatorii imobiliari sparg gheața în Tălmaciu

Dezvoltatorii imobiliari sparg gheața  în Tălmaciu

Noi orizonturi

Cererea pentru case noi cu grădini mari a cunoscut o creștere fulminantă în ultimele 16 luni. Pandemia a modificat tipare de gândire și de poziționare și a schimbat prioritățile oamenilor.

Contextul actual a deschis ochii oamenilor spre lucrurile esențiale: siguranța este mai importantă decât confortul, sănătatea este mai valoroasă decât toate, iar prizonieratul într-un apartament de lux în zona centrală și-a arătat cu adevărat colții. Importanța grădinii și a curții a devenit clară.

Casele cu grădina mare, chiar dacă sunt mai departe de centrul orașului, fac obiectul cererii principale pe care o înregistrăm în ultimele luni în compania noastră. Oamenii și-au schimbat optica și nu mai doresc captivitatea intr-un apartament de lux central. Aceștia sunt dispuși să petreacă timp la volan, dacă ajung acasă și au o gradină / curte în care copiii lor pot zburda liniștiți. Viața la bloc, chiar dacă are facilitățile ei, nu mai este cea mai bună variantă, iar oamenii caută soluții. Clienții care au nevoie de spațiu și vor să plece din apartamentul de la bloc au adesea un buget confortabil de 100,000 - 120,000-euro pentru o casă cu grădină, prețurile locuințelor din oraș fiind mult peste acest buget.’’ ne-a spus Tibor Konrad, managerul companiei imobiliare New Concept Living.

Profilul clientului cumpărător de pe piața de imobiliare s-a schimbat, mai ales în contextul actual determinat de pandemia Covid.   “Doresc să subliniez și faptul că valul de creștere economică 2010-2020 în Sibiu a fost susținut de clienții care au migrat din zonele rurale românești în zonele urbane. Valoarea medie pe tranzacție era scăzută, iar cumpărătorii aveau standarde mult mai joase. Noul  val de clienți care va susține economia Sibiului este alcătuit din oameni calificați, care au venituri peste medie. Vorbim de asemenea despre cumpărători străini care vor să locuiască în România, dar și despre români care se întorc acasă după ani de zile de muncă în străinătate. Cartierul Bavaria este un exemplu viu care certifică aceste lucruri, clienții care populează astăzi cartierul făcând parte din această categorie.” a completat acesta.

Compania New Concept Living demarează un proiect rezidențial nou și construiește doar anul acesta 17 case individuale în Tălmaciu, deschizând astfel drumul spre o nouă piață în acest oraș. În total 54 de unități locative vor fi predate în următorii ani. Astfel, se va forma o comunitate nouă și frumoasă. În ultimii ani, New Concept Living a construit și livrat în piața imobiliară peste 100 de case în ultimii 3 ani doar în cartierul Bavaria.

Zonă ușor accesibilă, cu multe beneficii și peisaje frumoase.

Tălmaciu a devenit un mic centru industrial și este în plină dezvoltare economică. Mai multe companii (Faurencia, Scania, Romanofir) și-au deschis sediul și aici, crescând numărul locurilor de muncă. În Tălmaciu sunt grădinițe, două școli primare și un liceu, dar și multe parcuri și zone de relaxare amenajate de autorități. 

Orașul este amplasat la 15 kilometri distanță de municipiul Sibiu, pe drumul național 7. Drumul are 4 benzi și este 100% asfaltat. În plus, autoritățile locale au anunțat deja că un nou tronson de autostradă va coborî la Boița în următorii 2 ani, lucru care va fluidiza și mai mult drumul de acces până în Tălmaciu.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus