Marţi,
03.10.2023
Cer Senin
Acum
21°C

De ce nu au convins candidatele că merită să conducă Spitalul Județean. Benchea: Propuneri irealizabile și costisitoare

De ce nu au convins candidatele că merită să conducă Spitalul Județean. Benchea: Propuneri irealizabile și costisitoare

Toate cele trei candidate, medicul Liliana Coldea, omul de afaceri Cristina Floricica Neagu și expertul contabil Daniela Bozga au fost respinse, arată rezultatele în cazul concursului pentru postul de manager al Spitalului Clinic Județean Sibiu. Acestea și-au prezentat miercuri, 2 iunie, proiectele de management în fața comisiei de concurs. Potrivit economistului Cornel Benchea, președintele comisiei de concurs, niciuna dintre candidate nu a convins că merită să conducă spitalul, având propuneri irealizabile și costisitoare.

Citește și „Toate cele trei candidate la șefia Spitalului Județean Sibiu au fost respinse

Astăzi, 3 iunie, pe site-ul Spitalului Județean Sibiu au fost afișate rezultatele în urma probei de susținere a proiectelor de management. Toate cele trei candidate au fost respinse. Nici medicul Liliana Coldea, nici omul de afaceri Cristina Floricica Neagu și nici expertul contabil Daniela Bozga nu au reușit să convingă comisia de concurs că pot conduce cel mai important spital din județ.

Contactat telefonic de reporterul Turnul Sfatului, președintele comisiei de concurs ec. Cornel Benchea spune că multe dintre punctele aflate în proiectele de management au fost nerealizabile pentru spitalul din Sibiu și, pe de altă parte, foarte costisitoare.

„Așa cum a considerat comisia, care a fost independentă, planurile de management propuse nu au fost pe măsura așteptărilor. O parte dintre propunerile din aceste proiecte nu erau realizabile, unele erau complet nerealiste și nu-și aveau sensul de a fi propuse. Trebuie să ținem cont și de faptul că vom construi un spital nou, deci, discutăm în momentul de față de a menține un anumit nivel în cazul actualului spital, dar nu putem vorbi de investiții majore care nu au fost făcute în ultimii 30 de ani și pe care să le facem acum. Aceste propuneri nu-și aveau sensul din punctul meu de vedere, pentru că trebuie să ținem cont că sunt clădiri foarte vechi, de peste 100 de ani, plus că avem clădiri care nu mai pot asigura circuite conform standardelor actuale și dincolo de aceste fapte, indiferent de investițiile pe care le-ai face, te lovești de problema avizului ISU și cea a avizului de la cultură. Adevărul este că anumite chestii nu se pot face nu vorbimj de găsit soluții. În acest context, au existat propuneri irealizabile și cu cheltuieli enorme”, a declarat pentru Turnul Sfatului ec. Cornel Benchea, președintele comisiei de concurs.

Ce se întâmplă mai departe

În acest moment, concursul își va urma calendarul. Vineri, 4 iunie, cele trei candidate pot depune contestații, iar în 8 iunie vor fi afișate rezultatele finale. Dacă nici în urma contestațiilor, concursul nu va fi câștigat de niciuna dintre candidate, potrivit reprezentanților Conisliului Județean transmit că  juristul Florin Neag rămâne manager interimar și se va relua procedura de concurs.

„După finalizarea concursului, în cazul în care niciun concurent nu va fi admis, conducerea interimară a Spitalului Județean Sibiu va fi asigurată în continuare de către domnul jur. Florin Neag, urmând a se relua procedura de concurs de către consiliul de administrație al Spitalului Județean”, spune Ioana Căpățînă, purtător de cuvânt al Consiliului Județean Sibiu.

Potrivit dispoziției de numire, mandatul de manager interimar al juristului Florin Neag, expiră în data de 11 iulie. 

Sursa foto: Arhiva TS

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Rusine

Acum 2 ani

Cum sa faci centru stomatologic, turism stomatologic pt alte natii, cand aia saracii, bronzatii aia parveniti la sibiu, habar n-au de stomatologie! Sunt toti veniti din saracia sudista, bronzati prin nastere, impinsi de sistemul securistoid, parasutati la sibiu cu presiune pe facultate din partea sistemului corupt !
Raspunde

Munteanu

Acum 2 ani

Cornele, fa-ne o salata cu ridichi...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus