Duminică,
04.06.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Toate cele trei candidate la șefia Spitalului Județean Sibiu au fost respinse

Toate cele trei candidate la șefia Spitalului Județean Sibiu au fost respinse

Niciuna dintre cele trei candidate pentru postul de manager al spitalului Clinic Județean Sibiu nu a fost declarată admisă. Proba a avut loc ieri, 2 iunie, iar astăzi au fost afișate rezultatele. Vineri, 4 iunie se vor depune eventualele contestații, iar în 8 iunie se va afla rezultatul final. Secretarul comisiei de concurs, Adrian Echert spune că, din punctul lui de vedere, a fost un concurs nepărtinitor, însă, pe de altă parte, este de părere că prezentările celor trei candidate nu s-au ridicat la așteptările pe care le avea.  

Citește și: „De ce nu au convins candidatele că merită să conducă Spitalul Județean. Benchea: Propuneri irealizabile și costisitoare”.

În data de 20 mai reprezentanții Spitalului Județean Sibiu au admis trei dosare în cursa pentru câștigarea șefiei Spitalului Clinic Județean Sibiu. Dosarele depuse și apoi admise aparțin medicului Liliana Coldea, omului de afaceri Cristina Floricica Neagu și expertului contabil Daniela Bozga.

Ieri, 2 iunie, cele trei doamne și-au prezentat proiectele de management în fața comisiei pentru a-i convinge pe membrii acesteia că pot conduce cel mai important spital din județ. Cea mai mare notă obținută este 6,56 și a fost obținută de Cristina Floricica Neagu, urmată de dr. Liliana Coldea cu 6,04 și Daniela Bozga cu 5,82. Pentru a fi admise candidatele ar fi trebuit să obțină minim nota 7.00.

Vineri, 4 iunie, celelalte trei candidate vor putea depune contestații, iar după soluționarea acestora, în 8 iunie, se va afla rezultatul final.

Cum s-a desfășurat concursul din punctul de vedere al secretarului comisiei

Consilierul județean din partea USR, Adrian Echert a fost secretar al comisiei de concurs. Acesta și-a exprimat pe pagina de facebook părerea cu privire la desfășurarea probei. Spune că membrii comisiei au dat dovadă de profesionalism asistând la un concurs nepărtinitor. Pe de altă parte, spune că așteptările sale cu privire la cele trei candidate au fost mai mari, iar din câteva puncte de vedere, acestea nu l-au convins că merită să conducă Spitalul Județean. Adrian Echert spune că în proiectele lor de management sunt puncte neaplicabile în spitalul din Sibiu.

„Am fost bucuros să văd dedicarea membrilor comisiei, aplecarea asupra detaliilor din proiectele de manager trimise de candidați și întrebările pertinente și nepărtinitoare. Experiența de manageri de spital a celor din comisie s-a văzut, iar unele situații practice cu care ei s-au întâlnit și din care i-au întrebat pe concurenți i-au pus in dificultate reală pe cei care își doreau această funcție. Din punctul meu de vedere, prestația celor trei candidați nu a fost la înălțimea responsabilității postului care ar trebui să păstorească o instituție cu peste 2200 de angajați și cu buget de cheltuieli de 500 milioane lei anual. Prezentările au fost destul de diferite ca abordări și pregătire, iar diferențele de abilități de comunicare s-au văzut, însă până la urmă au fost foarte generale și puțin practice și în multe cazuri neaplicabile spitalului din Sibiu”, a scris Adrian Echert.

Citește și: Cine sunt cele trei candidate care-și doresc șefia spitalului: un medic, un expert contabil și o femeie de afaceri

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

10 comentarii

Mioara

Acum 2 ani

Asteapta omul USR-ului.
Raspunde

No Au

Acum 2 ani

Sa ne explicati urmatorul aspect! Proiectul de management al Lilianei Coldea, cu care a castigat concursul anul trecut, a luat puctaj 9,82 La acest concurs 6,04 La ce conluzie puteti ajunge astfel dragi jurnalisti si cetateni? Avem corectitudine azi sau ieri? Cine a organizat si a evaluat concursul precedent? Lucrurile sunt clare!
Raspunde

Ada Abrudean

Acum 2 ani

N-ai de unde sa stii ca tanti Coldea a prezentat aceeasi lucrare si poate ca cei care au "corectat" anul acesta lucrarile au fost mai exigenti. NU trebuie sa fie neaparat o conspiratie si nici corectitudinea examenelor nu poate fi pusa la indoiala doar pt ca anul trecut cucoana a luat o nota mai mare decat anul acesta.
Raspunde

No Au

Acum 2 ani

Cum n-ai de unde ști, au fost și sunt publice proiectele de management, se pot vizualiza când se organizează concursurile! Așadar..
Raspunde

Ada Abrudean

Acum 2 ani

Probabil ca la noul concurs se va decide castigatorul, mai ales daca cele 3 picate vor avea dreptul sa candideze din nou. (daca nu cumva castigatoarea se va decide in urma contestatiei) Pt o asemenea functie atat de importanta, baremul ar trebui sa fie cel putin nota 8, de preferinta chiar nota 9. Este aiurea sa fii respins cu 6,90, dar admis cu 7. Nivelul de cunostinte tot foarte scazut ramane. Pt admitere la un liceu sau la o facultate pot fi acceptate si note de 6 sau7 pt ca, la urma urmei, ai sansa sa inveti mai departe inca 4-5 ani si daca te duce capul poti sa termini cu 9 sau 10. Dar in cazul de fata nu e vb de a invata mai departe, ci de a pune in practica ceea ce ai invatat deja.
Raspunde

Pro adevăr

Acum 2 ani

Felicitări pentru corectitudinea concursului! Foarte bine a intuit”No Au”, ce s-a întâmplat cu proiectul managerial al dr.Coldea de la primul concurs și până la cel în care a obținut nota 6,04? Poate ne explică doamna președinte al Consiliului Județean....
Raspunde

Ha, Ha, Ha

Acum 2 ani

Simplul fapt că doamna Coldea, dupâ ce a plecat din conducerea Spitalului Județean, a cerut ajutorul presei de scandal- Bahmunțeanca și Șoșoancăi, spune tot despre nivelul intelectual și/sau capacitatea de conducere/mediere a ei.
Raspunde

Satanael

Acum 2 ani

Oare cine a pus-o pe Madame Coldea in fruntea bucatelor? Prietena ei, arvucata Cimpean. Cu partidul ei in frunte vom avea necazuri multe!
Raspunde

Semper Talaus

Acum 1 an

DL Lazany- T Rexul de Bistrita! Cunoscatorii stiu de ce....
Raspunde

Andrei Oana

Acum 1 an

Bună.ziua . Cu respect tuturor.. Acum în spitalu din Sibiu se afla un apropiat al meu . Stavar Dumitru.83 ani. Este internat de 10 zile cu o pneumonie . Acum a încetat tratamentul, dar pacientul nu poate respira decit cu ajutorul aparatului de oxigen .. Spitalul din Sibiu vor sa-l externeze pur și simplu .. Fără sa ii qcorde o ambulanta pt transport pacienți.. Toți dau din umeri ..si se echipează . Cer ajutor tuturor celor care pot sa facă ceva.. Pacientul trebuie transportat de la Sibiu la București cu ambulanta ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus