Joi,
07.12.2023
Partial Noros
Acum
1°C

Cine sunt cele trei candidate care-și doresc șefia spitalului: un medic, un expert contabil și o femeie de afaceri

Cine sunt cele trei candidate care-și doresc șefia spitalului: un medic, un expert contabil și o femeie de afaceri

Medicul Liliana Coldea, omul de afaceri Cristina Floricica Neagu și o doamnă expert contabil sunt cele trei femei care și-au depus dosarul pentru funcția de manager al Spitalului Clinic Județean Sibiu. Dacă dr. Liliana Coldea este din Sibiu, fiind cea care a mai deținut, în 2020, funcția de manager al acestei instituții, Cristina Neag este din București, iar expertul contabil este din Baia Mare. În contextul în care toate cele trei dosare au fost declarate admise, reporterul Turnul Sfatului a încercat să ia legătura cu cele trei candidate pentru a afla câte ceva despre fiecare.

Doamna expert contabil judiciar a invocat prevederile legale în materie de protecția datelor personale, ulterior publicării acestui articol, solicitând eliminarea numelui ei. Potrivit profilului de pe Linkedin lucrează în cadrul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare de mai bine de opt ani fiind consilier și responsabilă cu managementul calității.

„Coordonează și implementează standardele de calitate, prin planificare, programe de dezvoltare, strategii coroborate cu strategia de control intern managerial. Audit anual de calitate pe toate structurile spitalicești”, scrie pe profilul ei.

De asemenea, este evaluator național de spitale. În trecut a lucrat în domeniul bancar fiind manager și director de filială.

Contactată telefonic de reporterul Turnul Sfatului a preferat să nu facă declarații decât după finalizarea concursului de manager.

„Nu vreau să pun nimic până nu se termină concursul. După ce se va încheia o să vorbim și o să vă spun tot ce doriți. Până atunci să-mi țineți pumnii căci sunt un om onest și cinstit, dar nu vreau să vorbesc nimic înainte. Vă mulțumesc”.

Cristina Floricica Neagu este om de afaceri deținând, în prezent funcția de director general adjunct în cadrul firmei bucureștene de echipamente medicale Daco Medical Technologies SRL. Potrivit Cristinei Neagu, aceasta este de formație economist și s-a specializat în management de proiect, management în resurse umane, management în achiziții publice și management spitalicesc.

„În momentul de față sunt director general adjunct și de formație sunt economist, dar cu specializare în management de proiect, management în resurse umane, management în achiziții publice și management spitalicesc. Pe toate le-am făcut de-a lungul timpului și cu experiență în toate, adică am profesat”, spune Cristina Neagu.

Consideră că Sibiul ar fi câștigat dacă ar ajunge în postul de manager al spitalului și este dispusă să renunțe la București pentru a veni în Sibiu. Spune că este un oraș pe care îl cunoaște și în care a făcut acțiuni de voluntariat.

„Este un pas și nu sunt singura care are o astfel de abordare. Avem deja precedent și la Spitalul din Hârșova și sunt multe altele. Sigur că sunt dispusă să vin la Sibiu, dar va exista și o navetă, la un moment dat, în week-end, pentru că am și eu familie, dar având în vedere că am copilul care a luat un examen și merge la o școală cu acces liber doar în week-end, fiind militară, atunci ne-am aliniat cu toții unui nou stil de viață. Sibiul îl cunosc pentru că am avut și foarte multe activități de voluntariat în cadrul ONG-urilor și, în primul, rând suntem în România și oriunde suntem ar trebui să ne simțim ca acasă și să ne dorim să creștem împreună”, spune Cristina Neagu.

Medicul Liliana Coldea a fost singura care nu a putut fi contactată telefonic. După mai multe apeluri din partea reporterului Turnul Sfatului și un mesaj scris, aceasta și-a închis telefonul.

Conf. Univ. Dr. Liliana Coldea este medic primar medicină internă și medic specialist cardiologie. Are ca și competențe ecografia generală şi managementul serviciilor de sănătate. Din luna octombrie 2015 și până în mai 2020 a fost managerul Spitalului CFR din Sibiu. Din 8 mai și până în 18 noiembrie 2020 a ocupat funcția de manager al Spitalului Clinic Județean Sibiu. Deși a câștigat prin concurs postul de manager, în noiembrie a demisionat din funcție în urma unor scandaluri și a unor presiuni politice după cum avea să declare ulterior. După demisie s-a întors ca medic la Spitalul CFR din Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus