Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Am mâncat piadine în Habermann. Bun, dacă vrei să iei și pentru acasă

Am mâncat piadine în Habermann. Bun, dacă vrei să iei și pentru acasă

Am aflat de La Piadina întâmplător. S-a deschis de o săptămână în Piața Habermann și tocmai în acea perioadă am primit un pliant care mă anunța că noul restaurant oferă și 15% reducere la orice comandă. Pentru că azi parcă a venit cu adevărat vara, am preferat să ies în oraș, în loc să comand acasă, așa că am pornit agale spre centru. Terasa a fost ușor de găsit, așa că m-am așezat rapid la o masă și am așteptat, lihnit, să comand. 

O doamnă foarte serviabilă mi-a oferit meniul, simplu, plastifiat, cu o paletă largă de piadine sărate și una dulce - cu nutella, banane și nucă. Am avut de ales dintre piadina cu pastramă de vită, prosciutto crudo, piept de pui la grătar, jambon de porc, vegetariană, cu salam sau somon. În meniu mai era și lasagna, dar am preferat să testez un preparat specific localului, așa că am rămas la o piadină cu somon. Chelnerița m-a sfătuit să încerc preparatul rece, ceea ce am și făcut. Cu piadina au venit și o porție de cartofi prăjiți, o apă plată și un sos de usturoi pe care l-am lăsat deoparte pentru că nu m-a impresionat deloc. Și oricum piadina cu somon era atât de aromată încât aș fi stricat gustul dacă aș mai fi adăugat orice altceva. 

Cu somon fume, cremă de brânză, rucola, ceapă roșie, roșii proaspete și capere, preparatul pe care l-am ales a fost foarte fresh, perfect pentru vară, mai ales că era rece. A fost nevoie să mai treacă și un pescăruș deasupra terasei ca să mă simt clar ca la un restaurant de la mare. Deși a fost delicios, preparatul a fost destul de mare, astfel că pe la jumătate, rămânând și fără cartofi, a început să devină puțin cam grețos, dar am insistat să îl iau la pachet. La micul dejun cu siguranță va fi numai bun. 

Eram deja sătul când a venit desertul, dar combinația de nutella cu banane este una pe care nu pot să o refuz, iar piadina în care erau îmbrăcate era mult mai mică. Am dovedit-o din câteva îmbucături. Bună, nu prea dulce pentru că piadina nu avea zahăr deloc, m-a satisfăcut poate chiar mai mult decât ar fi făcut-o o clătită cu aceeași umplutură. În schimb, vă anunț de pe acum că poza din meniu nu se potrivește cu ce vine la masă - dacă în poză are și zahăr pudră pe deasupra și ceva fruct, în realitate arată cam așa:

Ah, cartofii! Era să uit să vă spun ce buni au fost. Mai buni decât cei de la MC Donald’s și cu asta cred că am spus tot.

Pe toate acestea, la care am mai adăugat două porții de cartofi prăjiți, am plătit 47 de lei, cu reducerea de 15% promisă în fluturașul primit săptămâna trecută. Cred că dacă împărțeam piadina cu somon la două persoane era mai mult decât suficient, ceea ce o să și fac data viitoare, pentru că îmi propun să testez și restul preparatelor. Aș recomanda La Piadina pentru un prânz târziu sau un brunch, dacă vă propuneți să mâncați tot preparatul singuri. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Pofticiosul

Acum 2 ani

Pita cu somon, pita cu nutela... Apoi pita cu gratar, cu prosciuto... Nimic nou sub soare... O afacere care sa le umfle banii unora...
Raspunde

Marius

Acum 2 ani

Piadina cu cartofi prăjiți...bine că nu ați pus și niște mici langa
Raspunde

Munteanu

Acum 2 ani

Restaurant chinezesc se mai gaseste in orasul nostru?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus