Marţi,
07.12.2021
Light Intensity Drizzle
Acum
0°C

200 de paturi scoase din zona ”roșie”: Spitalul județean reduce numărul locurilor pentru Covid-19

200 de paturi scoase din zona ”roșie”: Spitalul județean reduce numărul locurilor pentru Covid-19

Până săptămâna viitoare, cel mai mare spital din județul Sibiu își va reorganiza zonele dedicate pacienților infectați cu Covid-19, astfel încât să crească numărul de locuri oferite altor categorii de bolnavi.

Reducerea numărului de paturi pentru Covid-19 în cadrul Spitalului clinic județean Sibiu a fost avizată de Direcția de Sănătate Publică Sibiu. ”Ca urmare a primirii acestui aviz, la nivelul întregului spital se desfășoară reorganizarea zonelor «verzi» și «roșii» și adaptarea circuitelor medicale, în sensul creșterii capacității de internare și tratare a pacienților non-covid. Activitățile de reorganizare sunt în desfășurare și sperăm ca săptămâna viitoare să fie finalizate integral. Va avea loc reintroducerea în zona verde a unor pavilioane, secții și compartimente ale spitalului și creșterea numărului de paturi non-Covid de la 600 la 799 respectiv scăderea numărului de paturi Covid de la 225 la 86”, rezumă reprezentanții Spitalului clinic județean Sibiu, într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

Practic, reprezentanții Spitalului județean Sibiu au redus la aproximativ o treime din numărul maxim paturile alocate bolnavilor de Covid-19. La Județean vor fi tratate în continuare cazurile severe și critice, 45 de locuri fiind alocate secției Boli Infecțioase și alte 18 în cadrul Secției ATI amenajată în structuri modulare.

Paturile rămase pentru bolnavii Covid-19 în Spitalul județean Sibiu

Sursa: comunicat Spitalul Județean Sibiu

- 45 de paturi pentru pacienții Covid pozitiv în cadrul Secției Clinice Boli Infecțioase (35 în pavilionul Infecțioase și 10 în pavilionul Oftalmologie);

- 18 paturi ATI – Covid  în structura modulară II;

Spitalul își asumă și tratarea pacienților internați pentru alte patologii decât Covid -19, dar care se pozitivează pe parcursul internării, fiind necesară izolarea acestora, în următoarele structuri:

- 13 paturi Covid pentru patologia obstetricală și ginecologică în structurea Secției de Obstetrică Ginecologie;

- 2 paturi ATI Covid – în structura ATI Ginecologie pentru pacientele Covid pozitiv care au nevoie de suport de terapie intensivă;

- 8 paturi pentru cazurile de factură chirurgicală care nu necesită suport de terapie intensivă, în cadrul structurii modulare I a SCJU Sibiu.

Reorganizări în plin șantier: o întreagă clădire devine ”verde”

Reorganizarea zonelor roșii și verzi din cadrul Spitalului Județean Sibiu are loc în contextul derulării mai multor lucrări de reabilitare și extindere a clădirilor instituției medicale. Tocmai de aceea, reprezentanții Spitalului județean Sibiu arată că este un pas important redeschiderea către pacienții non-covid a unei întregi clădiri. ”Cea mai importantă modificare este reintroducerea în zona verde a clădirii medicale în integralitate, cu secțiile Medicală I (cu compartimentele Reumatologie, Nefrologie, Dializă Peritoneală și Reumatologie), Medicala II, Gastroenterologie. Totodată în zona verde vor funcționa din nou Compartimentele Diabet-nutriție, Compartimentul Clinic Oftalmologie și Compartimentul Endocrinologie care până acum au acordat servicii în regim ambulatoriu”, mai informează reprezentanții Spitalului județean.

Ce ar putea determina revenirea?

Creșterea numărului de paturi alocate bolnavilor Covid-19 va fi o decizie luată în baza unor indicatori clari, susțin reprezentanții Spitalului. ”Dacă rata de ocupare a paturilor ATI și non- ATI pentru îngrijirea pacienților COVID depășește timp de o săptămână pragul de 90%, se va demara o procedură de avizare a creșterii numărului de paturi Covid. Așadar organizarea actuală are un caracter interschimbabil fiind gândită revenirea înapoi în «roșu» în cel mai scurt timp procedural posibil”. Din estimările conducerii Spitalului Județean Sibiu, revenirea la structura de dinainte de actuala reducere s-ar putea face în termen de cel mult 48 de ore.

Medicii, însă, speră să nu se mai ajungă la un astfel de scenariu. ”Ne exprimăm speranța că respectarea măsurilor de prevenție și siguranță de către populație, coroborată cu derularea campaniei de vaccinare vor duce și pe mai departe la scăderea/limitarea numărul de infectări, astfel ca spitalul să poată deservi pacienții care au  nevoie de servicii medicale, respectându-și menirea de a asigura și menține starea de sănătate a populației”.

Vizualizari: 997

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Munteanu

Acum 6 luni

Brusc, instantaneu si dintr-odata dispare Covidul. Ce sa fie, ce sa fie?
Raspunde

Bubu

Acum 6 luni

Tarziu, foarte tarziu! Sibiul a fost privat de servicii medicale datorita prostului management al acestei institutii judetene. Cel mai important spital al judetului a fost tinut in șah-mat foarte mult timp de către autorități, au fost ignorati pacientii cu alte afectiuni decat COVID, oamenii nu au mai apelat la serviciile SCJUS de teama contactarii virusului. Acest management defectuos (consiliul judetean + consiliul de administratie si comitetul director) au adus un mare deserviciu Sibiului prin transformarea SCJUS intr-un spital suport COVID. Puteau opta la transformarea unei alte unitati spitalicesti in spital covid iar cetatenii se puteau trata foarte eficient de celelalte afectiuni care, CULMEA, există!!!! Nimeni nu gandește.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus