Duminică,
23.06.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Neagu propune ministerului Sănătății să se realizeze un ”hub” de producție de vaccinuri. ”Propunerea dvs. este binevenită”

Neagu propune ministerului Sănătății să se realizeze un ”hub” de producție de vaccinuri. ”Propunerea dvs. este binevenită”

Senatorul liberal Nicolae Neagu a solicitat Ministerului Sănătății un punct de vedere legat de posibilitatea construirii în țară a unei fabrici de vaccinuri pentru imunizarea împotriva COVID. ”În contextul apelului făcut de Uniunea European referitor la toți producătorii de medicamente injectabile care au capacitatea de umple fiole de a-și transmite disponibilitatea de a eticheta și împacheta fiole și având în vedere probabilitatea destul de ridicată ca vaccinul anti-COVID să fie repetate în fiecare an, cum este cazul unui vaccin antigripal, vă rog să ne menționați dacă Ministerul Sănătății ia în calcul o investiție într-o fabrică de vaccinuri în România. Această oportunitate este o soluție viabilă astfel încât România să nu fie nevoită să cumpere pe viitor, din alte părți, vaccinuri anti-COVID pentru imunizarea unui procent însemnat din populație și în plus ar oferi posibilitatea României de a produce atât pentru noi, cât și pentru alții mai multe tipuri de vaccin”, susține Neagu în interpelarea cu titlul ”Oportunitatea României de a deveni hub regional de producție de vaccinuri”.

Secretarul de Stat în ministrul Sănătății dr. Sass Levente susține că ministerul ia în calcul o astfel de posibilitate. ”Propunerea dumneavoastră este binevenită și urmează să fie analizată și dezbătută, iar în măsura disponibilităților financiare și identificării soluțiilor concrete privind resursele materiale și umane să fie promovată o astfel de inițiativă. Precizăm că Ministerul Sănătății manifestă preocupare continuă pentru îmbunătățirea gradului de sănătate și pentru aceasta sunt analizate și dezbătute cele mai bune soluții, care, implementate în societate prin intermediul instituțiilor și autorităților publice cu concursul nemijlocit al cadrelor medicale să-și producă efectele benefice”; se arată în răspunsul primit de senatorul liberal.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1087

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Iancu

Acum 3 ani

Dl. Neagu, este un institut in Romania, pus pe butuci de autoritati si se numește Cantacuzino. Daca aveti vreo idee de reanimare a acestui institut va ascultam cu drag. Altminteri tăceți in......... Va plictisiti? Ati rezolvat cu bucata lupsa de la Holdea-Margina? Ati construit noul spital judetean? Sa va mai dau idei? Puneti osul la treabă si lasati aberatiile .
Raspunde

Un sibian

Acum 3 ani

asta si mamaia de la primarie...INCOMPETENTI si IGNORANTI de calibru!!! sigur aia de la Cantacuzino au avut manageri cum a fost Neagu la Metalcar!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus