Vineri,
19.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

Aproape 400 de persoane au semnat petiția lansată de Radu Vancu pentru schimbarea numelui Școlii „Radu Selejan” în Mircea Ivănescu

Aproape 400  de persoane au semnat petiția lansată de Radu Vancu pentru schimbarea numelui Școlii „Radu Selejan” în Mircea Ivănescu

Aproape 400 de persoane au semnat petiția lansată luni, 14 iunie, de scriitorul Radu Vancu, prin care propune schimbarea numelui Școlii Gimnaziale „Radu Selejan” în școala Gimnazială „Mircea Ivănescu”. Printre motivările din petiție se numără și cea că Sibiu nu a reușit să onoreze, până acum, memoria poetului și eseistului Mircea Ivănescu.

Scriitorul Sibian Radu Vancu a lansat la începutul acestei săptămâni o petiție pentru schimbarea numelui Școlii Gimnaziale „Radu Selejan” în Școala Gimnazială „Mircea Ivănescu”. Acesta motivează lansarea propunerii prin faptul că „Radu Selejan este un scriitor complet inexistent în orice istorie literară serioasă, în orice panoramă literară a literaturii din ultima jumătate de secol. Nici pentru Nicolae Manolescu, nici pentru Eugen Simion, nici pentru Alex. Ștefănescu, ca să numesc istoriile și sintezele literare cele mai consultate, Radu Selejan pur și simplu nu există. Și, de fapt, pentru nici un critic literar relevant. Se poate face chiar exercițiul empiric al căutării numelui său pe Google: veți observa că toate rezultatele căutării au drept obiect școala Radu Selejan, iar nu opera scriitorului - pe care nimeni nu a considerat-o suficient de relevantă încât să îi dedice măcar câteva rânduri în vreo sinteză. Radu Selejan e un scriitor inexistent în patrimoniul simbolic al literaturii române contemporane”.

Pe de altă parte, Radu Vancu explică faptul că nici după zece ani Sibiul nu a reușit să onoreze memoria poetului Mircea Ivănescu „pe măsura importanței lui simbolice”.

În 24 de ore petiția a fost semnată de 371 de persoane, dintre care 334 sunt din România.   

Puteți consulta petiția AICI.

Sursa foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

13 comentarii

John Branch

Acum 1 an

Semnati, dragi sibieni, romani, europeni, pamanteni si chiar extraterestri! Acest mare scriitor, Radu Bancu, a identificat o problema mare a urbei noastre si sprijinul nostru este necesar! Sa nu il lasam la greu, asa cum el nu ne-a lasat niciodata!!!
Raspunde

Studențime

Acum 1 an

Da nu mai bine ar aduna niște semnături pentru ce fac reziștii? Erau abonați la mitinguri, acum nu-i mai deranjează nimic? Chiar nimic?
Raspunde

Julius W

Acum 1 an

Trebuie să fii talâmb extrem ca să semnezi orice inițiat de acest ins netalentat și fără caracter. Prieten cu Tisminețki și se pretinde anticomunist???? Băi frate...
Raspunde

Selejan

Acum 1 an

Țara arde. Intelectualii se pieptănă.
Raspunde

La tomberon cu hipsterii

Acum 1 an

Acest pseudo scriitor este una dintre cele mai relevante forme fara fond! Un personaj sinistru, de o cultura si inteligenta mediocre, un neica nimeni care a reusit sa se impuna, inclusiv financiar, printre neterminatii rezistenti care ii sorb cuvintele agramate! Radu Vancu o fi scriitor, dar eticheta de la hartia igienica are mult mai mult continut decat elucubratiile acestui inept!
Raspunde

Lucidul

Acum 1 an

Ai dreptate. Complexatul vancu crede ca poate aplica metodele circului politic și în spațiul literar. El care nu e prezent în nici o istorie sau dicționar literar. Nici la Manolescu, nici la Simion,nici la Stefanescu, deși avea câte 3,4 cartulii apărute. E o emanație de gașcă
Raspunde

Gigi contra

Acum 1 an

In ce hal a ajuns acest baiat! Aici e vorba de cultul personalitatii> vrea sa dea numele poetului din care si-a facut doctoratul scolii unde a fost profesor inainte de ascensiunea fulminanta de la facultate! Rusine! Ma mir ca nu-i e rusine! Cine se crede? De cate semnaturi ai nevoie, ma? Cheama-ti rezistii si moflujii sa semneze petitia rusinii!
Raspunde

Fost coleg

Acum 1 an

Fa-ti fie rusine, Radule! De asta stai tu in loc?! Mergi de-ti fa cursurile la facultate, aranjeaza revista Transilvania ca iei o caruta de bani pt. nimic!
Raspunde

Profu

Acum 1 an

De ce tocmai in Mircea Ivanescu? Pt. ca poetul a locuit pe str. Vasila Aaron? Casa poetului a fost demolata, probabil cineva a cumparat-o si vrea sa-si faca vila sau o cladire cu apartamente. Oare dl. Vancu nu pateaza memoria si onoarea poetului care a fost tema lucrarii sale de doctorat, impunand acest nume in locul numelui de acum al scolii? Oare Mircea Ivanescu si-ar fi dorit sa intre in istoria Sibiului pe usa din dos? Stiu ca dl. Ivanescu nu mergea nici sa-si ridice premiile ca sa nu auda osanalele lingailor... Dl. Vancu, prin scandalul pe care l-ati pornit patati memoria poetului care stiu ca v-a fost apropiat...
Raspunde

Ala

Acum 1 an

Chiar nu mai exista scoli fara nume in acest oras? Demersuri bazate pe ura nu pot duce la nimic bun. Poetii se rasucesc in morminte.
Raspunde

Alina

Acum 1 an

Asta inseamna sa ai bani si timp liber ca dl. Vancu! iti vin tot felul de idei!
Raspunde

Nulitati Ambulante

Acum 1 an

Cine-i acest Mircea Ivănescu sau ...Mircea Ivănescu si la ce ajuta treaba asta ? Doua nulitati ambulante si o stire despre doi neica nimeni ...ce-i asta, instagram ?
Raspunde

Mihai S. Rusu

Acum 1 an

Referitor la această chestiune: realizăm un sondaj despre schimbările denumirilor de străzi, școli și alte instituții publice din Sibiu: http://sibiu.questionpro.eu Puteți să vă exprimați punctul de vedere cu privire la redenumirea B-dul G-ral Vasile Milea, Colegiului Național „Octavian Goga”, Centrului Cultural „Ion Besoiu” și altele. http://sibiu.questionpro.eu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus