Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
7°C

300 de copii din familii vulnerabile din județul Sibiu vor beneficia de servicii sociale și educaționale

300 de copii din familii vulnerabile din județul Sibiu vor beneficia de servicii sociale și educaționale

300 de copiii cu vârste cuprinse între 0 și 14 ani din Agnita, Avrig, Brăteiu, Valea Viilor, Slimnic și Ațel vor beneficia de servicii sociale și educaționale printr-un proiect derulat de Asociația SOS Satele copiilor în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. Proiectul se numește „Dezvoltarea unui model de intervenție pentru copiii aflați în situații vulnerabile din județul Sibiu”, iar obiectivul principal este contribuirea la  creșterea accesului copiilor din familiile vulnerabile, aflate în risc de sărăcie și excluziune socială la servicii sociale.

Reprezentanții SOS Satele Copiilor și cei ai DGASPC Sibiu au prezentat astăzi în cadrul unei conferințe obiectivele proiectului și au vorbit despre importanța serviciilor sociale pentru copiii care provin din familii vulnerabile și pentru familiile acestora

„Vom fi mai aproape și vom colabora mai strâns cu DGASPC-ul, atât prin acest proiect cât și la modul general. Continuăm practic ce am început, nu suntem pentru prima dată într-un astfel de proiect, în perioada 2015-2016 am mai implementat încă un proiect tot în domeniul prevenirii. Pentru noi activitatea de prevenire este extrem de importantă. Aici trebuie să alocăm mai multe resurse și umane și financiare și materiale, să facem  mai mult pentru a menține copiii în familiile lor, să facem cât mai scurtă durata șederii copiilor în sistemul de protecție special”, a explicat Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România.

Claudiu Stupar, directorul DGASPC, spune că asistența socială este foarte importantă pentru categoriile vulnerabile și că prin acest proiect copiii din cele șase zone ale județului Sibiu vor beneficia de toate serviciile necesare pentru integrarea în societate.

„Am reușit să avem o colaborare fructuoasă în sprijinul și pentru asistența beneficiarilor din sistemul de asistență socială, dar și din sistemul de asistență socială din subordinea autorităților locale. Experiența Direcției Generale de Asistență Publică și protecția copilului este una bogată în ceea ce reprezintă proiecte de succes implementate împreună cu Asociația SOS Satele Copiilor și de aceea doresc să mulțumesc colegilor care caută oportunități și găsesc soluții în ceea ce privește obținerea de finanțări foarte importante pentru oferirea de servicii sociale pentru categoriile vulnerabile din sistemul de asistență socială și pentru familiile din județul Sibiu. Asistența socială este deosebit de importantă pentru categoriile vulnerabile, pentru beneficiarii pe care îi avem atât din centrele de plasament, cât și din centrele rezidențiale pentru adulți. Munca multora nu se vede și nu este cuantificabilă cumva, dar în ultimele patru luni am avut satisfacții deosebite văzând beneficiari din centrele noastre rezidențiale care au reușit să ocupe un loc de muncă, am văzut copii care au fost ajutați să-și găsească o meserie și acest lucru nu poate decât să mă onoreze și să-mi aplec fruntea în fața celor care reușesc să obțină astfel de rezultate. Sunt lucruri foarte frumoase care se întâmplă în sistemul de asistență socială, îmi încurajez colegii care sunt în structurile de specialitate pe partea de proiecte și pe partea de asigurare a calității serviciilor sociale oferite în centrele rezidențiale și în centrele de plasament. Acest lucru nu poate decât să mă bucure pentru că  găsit în aceștia oameni implicați, oameni empatici care caută să găsească cele mai bune soluții pentru beneficiari. Plec de la serviciu cu satisfacția că încă un beneficiar a găsit un loc de muncă, încă un copil din centre a reușit să  obțină o diplomă de calificare și sunt lucruri extrem de importante pentru ei, care se întorc în societate având șansa de a fi utili atât pentru ei cât și pentru societate. Putem să ne mândrim de o colaborare fructuoasă cu Asociația SOS Satele copiilor, am toată convingerea că putem  bifa toate obiectivele asumate prin proiect și putem realiza toate acțiunile pe care ni le-am asumat”.

Proiectul „Dezvoltarea unui model de intervenție pentru copiii aflați în situații vulnerabile din județul Sibiu” va fi implementat pe o perioadă de cinci ani.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus