Marţi,
16.08.2022
Parțial Noros
Acum
20°C

Colegiul „Gheorghe Lazăr” din Sibiu participă în acest an la cinci proiecte ERASMUS+ și 10 proiecte eTwinning

Colegiul „Gheorghe Lazăr” din Sibiu participă în acest an la cinci proiecte ERASMUS+ și 10 proiecte eTwinning

La Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, cooperarea europeană continuă implementându-se anual o paleta largă de proiecte internaționale Erasmus+ și eTwinning.

Educația interculturală este o temă de actualitate atât în școală, în societatea românească, cât și în cea europeană. Astfel, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, participă, în acest an școlar, la nu mai puțin de cinci proiecte Erasmus+, fiecare cu spațiul său pe platforma eTwinning și 10 proiecte eTwinning, printre care amintim: We are what we eat, Eat healthy, live healthy, Kisses from Scotland, The Salad Bowl, Climate Our Future, Save Planet Earth, Funglish, Museumholics, LOAD - Life Of A Digi, Equality in Action și CIAK!

eTwinning este o comunitate educațională europeană care promovează colaborarea şcolară în Europa prin intermediul tehnologiilor comunicării şi informaţiei (TIC), oferind asistenţă, instrumente de lucru şi servicii şcolilor precum și numeroase oportunități de dezvoltare profesională continuă, online și gratuită pentru cadre didactice.

Proiectul eTwinning „The Salad Bowl” are ca scop principal promovarea conștiinței interculturale și dezvoltarea sentimentului apartenenței la o comunitate internațională. Proiectul urmărește încurajarea învățării limbilor străine în rândul elevilor și sprijinirea acestora în dobândirea de noi competențe de utilizare a tehnologiilor informatice. Activitățile proiectului sunt variate și îi pun pe elevi în centrul învățării, acest lucru garantând atingerea cu succes a obiectivelor proiectului. În primele luni, elevii au realizat prezentări video ale școlilor, orașelor și țărilor partenere, s-au prezentat prin intermediul unor instrumente online, iar logo-ul creat de elevii colegiului a fost ales, prin vot, să reprezinte proiectul “The Salad Bowl”. Toate activitățile derulate până în acest moment s-au bazat pe învățare colaborativă, aceasta având numeroase beneficii, printre care dezvoltarea gândirii critice și a raționamentului, îmbunătățirea abilităților sociale, de comunicare și de gestionare emoțională sau de dezvoltare a responsabilității personale.

Proiectul va continua și anul viitor cu activități cultural-artistice și științifice, care vor contribui la îmbunătățirea competențelor personale și profesionale ale elevilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus