Duminică,
01.08.2021
Cer Senin
Acum
29°C

Protest al transportatorilor: Câteva zeci de camioane vor circula cu 10 km/h pe Sibiu-Veștem, în buclă

Protest al transportatorilor: Câteva zeci de camioane vor circula cu 10 km/h pe Sibiu-Veștem, în buclă

Mai mulți transportatori de marfă din județul Sibiu, afiliați Sindicatului Solidaritatea Șoferilor Drumuri Bune, anunță o serie de acțiuni de protest, începând cu ziua de vineri, 18 iunie. Se estimează că cel puțin 30 de camioane vor lua parte la protest.

Protestul presupune circulația în coloană, cu doar 10 km/h, vreme de câteva ore, pe tronsonul de drum național între Sibiu și Veștem. Din cauza lucrărilor de modernizare a carosabilului, porțiunea respectivă de drum oricum este extrem de aglomerată în ultimele săptămâni, șoferii circulând bară la bară.

Cât privește nemulțumirile transportatorilor, acestea au în centrul revendicările referitoare la amnistia fiscală în cazul controalelor fiscale făcute de ANAF pe reîncadrarea diurnei șoferilor ca venit de natură salarială.

”Sunt vizate controalele deja finalizate, cele în curs, precum și orice control viitor pe tema reîncadrării diurnelor ca venit de natură salarială care vizează perioada 2015-2021. Acțiunea patronatelor din transporturi este susținută și de Sindicatul  “Solidaritatea Șoferilor Drumuri Bune” din Sibiu””, se arată într-un comunicat de presă remis de Sindicatul Solidaritatea Șoferilor Drumuri Bune.

Redăm mai jos comunicatul de presă remis de sindicat, în care motivează protestul:

”De ce luăm parte la acest protest împreună cu angajatorii? Este simplu, în acest moment domnii de la ANAF vin și argumentează pentru impozitarea diurnei, cu aceleași argumente de la începutul problemei...mai pe înțeles, nu s-a schimbat nimic în transport în ultimii 15 ani, decât valoarea diurnei, ca urmare, întrebarea comună este următoarea: De ce tocmai acum? Care este scopul? De ce nu s-a făcut nimic în toți acești ani? Se mai propune o variantă, modificarea acelui prag de neimpozitare a diurnei externe de la 2,5 ori nivelul indemnizațiilor acordate funcționarilor de stat, la 1,2-1,5 ori din valoarea acordată astăzi funcționarilor de stat, asta însemnând o diurnă externă de 40/45 euro pe zi. NU SUSȚINEM PLATA ÎN DIURNĂ A ȘOFERULUI ȘI NE DORIM O CREȘTERE SALARIALĂ dar în aceste condiții angajatorii vor fi nevoiți să-și cam închidă afacerile și noi, angajații, să emigrăm ca deh, lipsa acută a forței de muncă se pare că dictează într-un anume fel și la noi în țară.

De asemenea, noi ca sindicat și transportatorii solicităm eliminarea tratamentului fiscal discriminatoriu de care beneficiază angajații la stat față de privați – este vorba de prevederile HG 714/2018, care oferă bugetarilor posibilitatea de a deconta, FĂRĂ DOCUMENTE JUSTIFICATIVE 230 de lei pe noapte pentru cheltuieli de cazare. Pai de ce această discriminare între sistemul bugetar și cel privat??? Din câte știm, avem același Cod al Muncii...iar această prevedere ar putea crește veniturile noastre, angajatorul având posibilitatea deducerii acestei sume.

Am repetat în mai multe rânduri, între angajator și angajat trebuie să existe o simbioză... nu existăm unii fără alții”.

Acțiunea de protest va avea loc în intervalul orar 14:00-17:00, când oricum traficul se desfășura în condiții foarte grele pe tronsonul de drum amintit. Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, care administrează și drumurile naționale din județul Sibiu, estimau în urmă cu câteva zile că lucrările se vor finaliza săptămâna viitoare, în funcție și de cum permite vremea.

”Este o lucrare destul de mare dar este absolut necesară pentru că erau multe gropi în zona respectivă. Știm că deranjează circulația, dar nu avem altfel cum să facem și lucrăm cât de repede putem ca până la începutul vacanței copiilor să finalizăm treaba”, transmiteau recent reprezentanții DRDP Brașov.

Citește și Reportaj FOTO VIDEO – Protestul șoferilor: TIR-urile au blocat o bandă de la ieșirea de pe autostradă până la Veștem

Vizualizari: 8407

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Geronimo

Acum 1 lună

Întreabă orice șofer, toți erau cu mura-n gură și trimiteau bezele dulci peneleului. Probabil nici acum nu pricep ce li se întâmplă. Are covrigul mai mult IQ decât ei.
Raspunde

Claus

Acum 1 lună

Adevarul este ca se incep lucrari exact in perioada de concedii cand vin cei din Diaspora acasa,multi tranzitand zona si stai si 2 ore intre Selimbar,giratoriu Vestem. Se lucreaza repede,insa ori noaptea ori in afara sezonului de vara trebuiesc aceste lucrari facute. Apoi acel drum a fost facut anul trecut,ce se intampla cu el?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus