Joi,
28.10.2021
Cer Senin
Acum
-3°C

O familie din Sibiu sponsorizează cu 22.000 de euro Spitalul Județean: lămpi scialitice pentru două săli de operație

O familie din Sibiu sponsorizează cu 22.000 de euro Spitalul Județean: lămpi scialitice pentru două săli de operație

Începând din această lună, două săli de operație din cadrul Blocului Operator al Secției Clinice Ortopedie Traumatologie din cadrul SCJU Sibiu beneficiază de două lămpi scialitice noi, care vor crește calitatea condițiilor în care se realizează activitatea chirurgicală, anunță reprezentanții spitalului. Lîmpile au fost achiziționate după ce o familie din Sibiu a donat aproximativ 22.000 de euro spitalului. 

Achiziționarea acestor lămpi a fost posibilă prin proiectul „Lumină în Blocul Operator Ortopedie” în cadrul căruia, soții Maria și Răzvan Cernătescu donând aproximativ 22.000 de euro.

„Este o mare bucurie sufletească să poți să faci ceva pentru comunitatea în care trăiești. Nu poate fi explicat în cuvinte, sunt genul de om care preferă să facă și să vorbească puțin. Rămâne această bucurie, nu vreau să mă opresc aici, vreau să continui și este foarte important faptul că am cunoscut oameni deosebiți cu ajutorul cărora am putut să facem această donație”, a declarat Maria Cernătescu.

Reprezentanții spitalului spun că Răzvan Cernătescu a fost unul dintre sutele de pacienți ai secției Ortopedie care au fost operați în acest serviciu, care este unul foarte solicitat. Bărbatul a fost operat de medicul primar ortoped Teodor Stanciu, sponsorizarea fiind un semn al aprecierii față de întreaga secție și față de medicul curant.

„Proiectul Lumină la blocul operator ortopedie s-a născut din dorința familiei Cernătescu de a ajuta, cumulat cu o necesitate majoră și anume faptul că lămpile din sălile de operație erau vechi, de circa 50 de ani. Le mulțumim frumos sponsorilor pentru susținerea extrem de consistentă, care ne va ajuta să ne desfășurăm activitatea în condiții mai bune, fiind deosebit de utilă atât personalului cât și pacienților noștri”, a declarat Conf.dr. Mihai Roman, medicul șef al secției.

Și medicul Stanciu mulțumește familiei Cernătescu pentru implicarea și sprijinul acordat.

„Astfel de gesturi, prin care ne este sprijinită activitatea și încurajată munca noastră reprezintă cea mai mare mulțumire pe care o punem primi, alături de satisfacția de a vedea pacienții mulțumiți și sănătoși. Mulțumesc familiei Cernătescu pentru implicare și prietenie și le transmit tot respectul meu și al echipei Ortopedie”, a declarat acesta.

Lămpile sunt instalate în două din cele patru săli ale blocului operator ortopedie și funcționează deja la capacitate maximă. Procedura administrativă de intrare în patrimoniul SCJU Sibiu s-a desfășurat cu ajutorul Fundației Comunitare Sibiu, condusă de Ciprian Ciocan.

 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus