Luni,
26.07.2021
Partial Noros
Acum
29°C

Video. Își pun fetița să fure, cot la cot cu ei, în centrul Sibiului. Furturile s-au înmulțit de trei ori

Video. Își pun fetița să fure, cot la cot cu ei, în centrul Sibiului. Furturile s-au înmulțit de trei ori

În plin centrul istoric al Sibiului, sub camerele de supraveghere video, un cuplu cu a lor fetiță fură câteva exponate așezate la intrarea în magazin. Imaginile redau ceea ce exprimă statisticile: în mediul urban al județului Sibiu furturile au crescut de trei ori.

”Sibiul, orașul bunelor maniere...” este singura descriere pe care cei de la Florile Transilvaniei o dau imaginilor video care surprind momentul în care aceștia sunt furați. Potrivit imaginilor, la 30 de minute după ora 16:00 a zilei de sâmbătă, o mamă cu a ei fetiță de vârstă preșcolară coboară scările din piața Huet către strada Turnului. Sunt urmate îndeaproape de un bărbat. La capătul scării, atenția femeii este atrasă de câteva elemente de mobilier de lemn pictat, expuse în fața magazinului Florile Transilvaniei.

Adresează câteva cuvinte bărbatului, acesta se întoarce și intră în magazin pentru a distrage atenția vânzătoarei, iar prima care fură o măsuță expusă este fetița. Cu un aer cât se poate de natural, micuța hoață părăsește locul cu măsuța în mână, în timp ce mama ei, după ce mai aruncă o privire, fură și ea un scaun.

13 secunde. Atâta a durat de la momentul în care femeia i-a atras atenția bărbatului asupra elementelor de mobilă pictată expusă, și până când ea și fetița ei au plecat cu ”prada”.

Expresia statisticilor

Imaginile surprinse de camerele video din centrul istoric și distribuite de către cei de la Florile Transilvaniei redau ceea ce anunță statisticile: în județul Sibiu infracționalitatea este din nou în creștere.

În mediul urban, potrivit celui mai recent raport al Autorității teritoriale pentru ordine publică (ATOP), numărul furturilor a crescut de mai bine de trei ori. ”În cazul infracţiunilor contra patrimoniului sesizate, situația comparativă pentru trimestrul I prezintă o creștere masivă de 425 de fapte, de la 234 înregistrate în anul 2020, la 659 în perioada de referință din anul 2021, procentual reprezentând o creștere de 181,62%. Au fost înregistrate creșteri în principal la infracțiunile de furt, unde este vorba de 224 fapte în plus; de la 105 infracțiuni în trimestrul I al anului 2020, la 329 infracțiuni în perioada de referință a anului 2021, respectiv o creștere de 213,33%”, se arată în raportul dat publicității la finele lunii mai 2021.

Potrivit documentului, în fața acestui val de creștere a infracțiunilor, atât polițiștii, cât și jandarmii sau polițiștii locali și-au crescut prezența pe teren. Dar, în contextul pandemiei de Covid-19, această prezență a însemnat în special verificarea acelor sibieni asupra cărora au fost impuse măsurile izolării ori carantinei la domiciliu. 

Vizualizari: 4416

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Marcel

Acum 1 lună

Bravo Câmpean și Fodor. Faceți SIBIUL de rușine cu angajații pe care i-ați numit la Poliție și Poliția Locală. Iar polițiștii din Sibiu sunt niște infractori, spagari și încasează salariul degeaba. Dimineața își beau cafeaua îmbunătățită la baruri, ce treabă au ei cu infracțiunile din SIBIU.
Raspunde

Dani ocna

Acum 1 lună

trio cimpan fodor turcan nu face nimica noi nu furam noi ciordim o liecuta
Raspunde

Gabi

Acum 1 lună

Trebuie făcut ceva în privința acestor infractori. Pe lângă faptul că cerșesc cu nerușinare în piața mare, apelează la mila lumii, și culmea că funcționează. De ce nu se iau măsuri în privința lor? Nu e ca și cum nu au bani, dar se câștigă foarte bine din cerșetorie. Și după ce și-au trimis copiii la cerșit, pleacă din piața mare, dar nu înainte să mai fure câte ceva. Și cum să îți mai inspire milă oamenii ăștia, să le dai bani...
Raspunde

Leonard

Acum 1 lună

Acești cerșetori sunt ✋ în ✋ cu Poliția Locală . Atâta timp cât la Poliția Locală sunt angajați Rromi aici nu vreau să dau nume o să mai vedeți cetățeni etnie rromă cerșind prin Piața Mare și în acest moment ei se atârnă de cetățenii români cu orice preț pentru că deja a început exterminarea lor . Acest oraș este împânzit de rromi veniți din alte orașe care nu au nici acte și se ascund prin boxele și garajele din Sibiu . Când sunt legitimați pe stradă ei nu acte și creează probleme la orice pas. Vreau să cred că încă există POLIȚIE în acest oraș. Mulțumesc .
Raspunde

Mihai

Acum 1 lună

pai...politia locala !?
Raspunde

Jean

Acum 1 lună

Cersetori pe malul sibiului, in scaun cu rotile si cu copil in brate! In soare puternic, la 27 de grade ! Bai, orasul asta este distrus iremediabil! O tiganiada !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus