Duminică,
02.10.2022
Partial Noros
Acum
13°C

39 de elevi se reîntorc la școală în ultima săptămână de cursuri a acestui an școlar

39 de elevi se reîntorc la școală în ultima săptămână de cursuri a acestui an școlar

Cei 39 de elevi din Marpod care s-au întors de astăzi la cursuri sunt ultimii elevi care se mai aflau într-o localitate cu rata incidenței peste 1 la mia de locuitori. Potrivit datelor oferite de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, la final de an școlar, nicio unitate de învățământ nu se mai află în scenariul galben. De la reînceperea școlii după vacanța de Paște 11 dascăli și elevi au mai fost testați pozitiv pentru virusul SARS Cov-2.

Având în vedere incidența afișată astăzi pe site-ul Prefecturii Sibiu, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a transmis către C.J.S.U. Sibiu propunerea ca de astăzi, 22 iulie, un număr de 39 elevi din unitățile de învățământ ce aparțin U.A.T.-ului Marpod să se întoarcă la cursuri, deoarece incidența din acest U.A.T. a scăzut sub 1 la mie. 

În urma acestei propuneri înaintate de ISJ Sibiu către CJSU Sibiu, începând de astăzi, situația scenariilor în care vor funcționa unitățile de învățământ va fi următoarea:

  • scenariul 2 (rata de incidență peste 1 la mie): 0 de unități de învățământ
  • scenariul 1 (rata de incidență cel mult egală cu 1 la mie): 348 de unități de învățământ din toate U.A.T-urile – toți preșcolarii și elevii vor merge fizic la școală.;

Astăzi nu a fost raportat niciun caz de îmbolnăvire COVID în unitățile de învățământ din județul Sibiu.

Astfel, de la revenirea din vacanța prilejuită de sărbătorirea Sfintelor Paști (miercuri, 05.05.2021), un număr de 6 cadre didactice (2 au desfășurat ore față în față) și 5 preșcolari și elevi (2 dintre ei a participat la cursuri) au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.

Sursa foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus