Joi,
28.10.2021
Cer Senin
Acum
-1°C

Podul Gării are nevoie de reparații de aproape două milioane de euro

Podul Gării are nevoie de reparații de aproape două milioane de euro

După mai multe încercări de întocmire a documentațiilor care să aproximeze reparațiile necesare Podului Gării, conducerea Primăriei Sibiu cere consilierilor locali alocarea a nouă milioane de lei pentru această lucrare.

Deschis circulației în urmă cu 16 ani, Podul Gării din Sibiu are nevoie de reparații estimate la 8,98 de milioane de lei, cu tot cu TVA, conform proiectului de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului local din această săptămână. Valoarea estimată a lucrărilor depășește jumătate din suma cu care a fost ridicat podul: 12,7 milioane de lei a costat construirea acestui pod, adică echivalentul a 3,5 milioane de euro, raportat la anul 2005.

Podul pentru care, în urmă cu opt ani, a mai fost alocat un milion de lei pentru repararea rosturilor, s-a degradat din cauza dezvoltării puternice a Sibiului, se arată în raportul de specialitate întocmit de Direcția Tehnică din cadrul Primăriei. ”Datorită dezvoltării municipiului Sibiu și a industrializării puternice, s-a ajuns la creșterea populației urbane și la supraaglomerarea drumurilor, la crearea blocajelor în trafic, la degradarea accentuată a infrastructurii și suprastructurii rutiere. (...) Calea de pod a suferit degradări importante prin apariția de gropi, faianțări ale betonului asfaltic, crăpături, văluriri și, de asemenea, au suferit degradări majore rosturile de dilatare și uzură, ceea ce face ca circulația vehiculelor și a pietonilor să fie îngreunată. De asemenea, burlanele de colectare a apelor pluviale racordate la gurile de canalizare existente sau lăsate să descarce la nivelul solului sunt colmatate, fisurate și neetanșe”, se arată în raportul de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre pregătit pentru ședința de joi.

Estimarea la 8,98 de milioane de lei, cu tot cu TVA, a valorii lucrărilor este dată de documentațiile întocmite de societatea NV Construct SRL. Din acești bani ar urma reabilitată infrastructura și suprastructura podului, a zidurilor de sprijin și scărilor de acces ale podului, a gurilor de scurgere, înlocuirea rosturilor de dilatație, reabilitarea căii de pasaj, a iluminatului public, astfel încât să se asigure siguranța rutieră atât pentru vehicule, cât și pentru pietoni”, se mai arată în raportul Direcției Tehnice.În plus, Primăria are în plan reamenajarea zonei de sub pod. ”Având în vedere că zonele neamenajate de sub pod sunt folosite în prezent pentru parcarea autovehiculelor în condiții improprii, se impune de asemenea reabilitarea căilor de acces adiacente podului și amenajarea corespunzătoare a spațiului de sub bolta podului, cu parcări, alei de acces, pistă de biciclete”.

Conform datelor, vor fi amenajate aproximativ 11 locuri de parcare, pista de biciclete va măsura 149 de m, numărul stâlpilor de iluminat înlocuiți va fi de 98, pe care vor fi amplasate 111 aparate de iluminat.

Podul Gării a fost reconstruit de la zero în 2005. Structura are o lungime de 425 de metri, iar la nouă luni de la darea lui în folosință, circulația a fost restricționată timp de două săptămâni pentru lucrări de ”reglare a rosturilor de dilatație”. Construcția a fost executată de firma sibiană Concefa SA.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Mister

Acum 4 luni

Niste panouri sonoabsorbante se pun cum am vazut in orasele europene sa protejam pietonii sa nu fie stresati de zgomotul masinilor cand merg pe trotaore sau sa nu fie stropiti :) cand ploua ?? Apropo scarile de ce le mai faceti de ce nu faceti direct WC public , cum sunt folosite acum....
Raspunde

Krista

Acum 4 luni

Cu 2 mil euro faci unul nou si 2 case pe langa!
Raspunde

Un sibian

Acum 4 luni

casele pe post de spaga...
Raspunde

Un sibian

Acum 4 luni

probabil contractul este pentru Comtram...ca ei se "pricep"
Raspunde

Elzorab

Acum 4 luni

Nu mai pot cu ăștia. Aruncă cu banii noștri la gunoi. Numai sume astronomice platite de primarie firmelor de casa pentru lucrari execrabil calitativ. Oare la cine s-au gandit sa-l reabiliteze? Comtram, Terra? Tot ce s-a facut in oras după plecarea ficusului e de proasta calitate si nu trebuie sa fi expert să vezi acest lucru. Pina cand si pina unde vor mai întinde coarda?
Raspunde

Pașa

Acum 4 luni

Domnu Elzorab, ia analizează tu devizul și spune-ne ce bani le-ai da sa dea o mână de zugrăveală pe podul ăla ...
Raspunde

John doe

Acum 4 luni

Cand e vorba de cheltuit banii, "primaria" Sibiului stie sa numere doar in multiplu de 1 milion?
Raspunde

Un PSDist mandru

Acum 4 luni

Da, cat mai sunt bani , asa se numara!
Raspunde

Zacuscă

Acum 4 luni

Vor tot fi bani... ca firmele nemtesti n-or sa plece de aici, fiindca marocanii, turcii africanii in general pe care si i-au adus in Germania, nu lucreaza. Te calca pe trotuar cu camioane, te mai taie, explodeaza ceva, violeaza iar ca cireasa de pe coliva, iti mai faac si cate 7 puradei, care vor face exact la fel. Deci de-aia, in viitor, daca nu ne vom umple si noi, multumita politicilor globaliste, de asa ceva... vor tot fi firme straine la care sa scalvesti.. deci vor fi bani. O sa avem poduri... sub care sa doarma africani, in cativa ani de reguli UE.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus