Joi,
29.07.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Eurostat: Românii au o putere de cumpărare peste cea a grecilor, ungurilor, bulgarilor sau slovacilor

Eurostat: Românii au o putere de cumpărare peste cea a grecilor, ungurilor, bulgarilor sau slovacilor

Românii au o putere de cumpărare peste cea a grecilor, a ungurilor și a bulgarilor, conform celor mai recente estimări privind consumul individual efectiv, publicate, luni, de Eurostat și citate de startupcafe.ro.

Conform sursei citate, în aul 2020, România avea un consum anual efectiv per capita la paritatea puterii de cumpărare (PPS) situat la 79% din media UE. Altfel spus, românii au o putere de cumpărare medie cu 21% sub media Uniunii Europene.

În clasamentul UE al consumului anual efectiv per capita PPS, România (79%) este la egalitate cu Estonia și peste 6 țări: Bulgaria (61), Croația (67), Ungaria (69), Letonia (72), Slovacia (73) și Grecia (78).

Cea mai mare putere de cumpărare, exprimată prin acest indicator al consumului individual efectiv, o au locuitorii din Luxemburg - 131% din media UE sau, altfel spus, cu 31% peste media UE. Urmează în top Germnia (123) și Danemarca (121).

Consumul individual efectiv (AIC) se referă la bunurile și serviciile consumate efectiv de gospodării. Cuprinde bunuri de consum și servicii achiziționate direct de gospodării, precum și servicii furnizate de instituții non-profit și de guvern pentru consum individual (de exemplu, servicii de sănătate și educație).

Sursa: startupcafe.ro

Vizualizari: 1330

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Con Sumator

Acum 1 lună

Cred că e vorba doar de politicienii români, ei au putere de cumpărare destul de mare, ne pot cumpăra și pe unii dintre noi chiar.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus