Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Garda de Mediu și Poliția au mers peste locuitorii din Rusciori care adună fiare vechi din Sibiu. Amenzi uriașe

Garda de Mediu și Poliția au mers peste locuitorii din Rusciori care adună fiare vechi din Sibiu. Amenzi uriașe

Comisarii Gărzii de Mediu Sibiu, însoțiți de polițiști, au făcut în ultimele zile o serie de controale în teren la locuitorii satului Rusciori care adună fiare vechi și deșeuri din municipiul Sibiu.

Controalele s-au făcut în urma mai multor sesizări referitoare la arderea deșeurilor în zona respectivă.

”Urmare a numeroaselor sesizări primite referitor la incinerarea deşeurilor pe teritoriul administrativ al comunei Șura Mică – sat Rusciori, Garda de Mediu Sibiu a efectuat o serie de acţiuni de control finalizate prin aplicarea de sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 14.000 lei şi dispunerea de măsuri corective celor certaţi cu legea pentru recuperarea materialului feros şi neferos prin incinerarea deşeurilor în vederea valorificării”, au transmis miercuri reprezentanții Gărzii de Mediu Sibiu.

Pentru că situația nu s-a îmbunătățit, controalele au fost reluate recent.

”La data de 09 iunie 2021 a fost efectuată o nouă acţiune de control în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu, fiind depistaţi mai mulţi cetăţeni care nu respectă prevederile legislaţiei de mediu, fiind încheiate în acest sens acte de control prin care s-au impus măsuri corective şi aplicate sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 27 000 lei. Atragem atenţia tuturor celor care desfăşoară astfel de practici, că vom derula continuu controale pe raza întregului judeţ, iar cei certaţi cu legea vor fi aspru sancţionaţi, până în momentul în care vom stopa definitiv aceste fapte antisociale”, mai spun reprezentanții Gărzii de Mediu Sibiu.

Contactat de reporterul Turnul Sfatului, primarul comunei Șura Mică spune că problema nu este una nouă, ci de la an la an se tot fac controale și se caută măsuri pentru remedierea ei. Însă o îmbunătățire se va vedea, crede primarul.

”Aceasta nu este o problemă apărută de ieri, de astăzi, ea persistă de ani de zile. Noi lucrăm în fiecare an acolo, mergem cu voluntari și angajați din primărie, curățăm acolo, însă gunoaiele reapar. Vă dați seama că toate deșeurile Sibiului sunt aduse la Rusciori, unde se află o populație predominant de etnie romă care multă vreme din asta a trăit. Sibienii care stau în zone de case sau la periferie cu siguranță i-au văzut. Acum, situația începe să se schimbe, avem o platformă industrială care absoarbe forță de muncă de acolo și tot mai mulți merg la serviciu, numărul celor rămași să se ocupe de gunoaie scade simțitor”, a declarat primarul Valentin Ristea pentru Turnul Sfatului.

Foto: Garda de Mediu Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3575

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

12 comentarii

Marius

Acum 2 ani

In terezian pe la case nu poti sa dormi 5 minute de amiaz ca urla non stop fier vechi adunam si nu le face nimeni nimic. Daca le spui ceva iese scandal.
Raspunde

Anonim

Acum 2 ani

Sunați la Poliția Locală Sibiu sau semnalați situația pe Sibiu City App. Căruțele au fost interzise în Sibiu din 2007. Dacă este o mașină dați numărul Poliției.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mediul online

Acum 2 ani

Este superba fotografia domnului politist extrem de aplicator al legii privind poluarea mediului. Detine cu nonsalanta o tigara pe 3/4 consumata. El, aparatorul mediului! Si ce facem cu apararea ecologiei corpului omenesc?
Raspunde

Gigi

Acum 2 ani

In sfarsit!
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

Da' pe colectorii selectivi din Turnisor,prea-arzatori de PVC,PAL si alte polistirene, cind ii deranjati ?
Raspunde

Munteanu

Acum 2 ani

Amenzi uriase! Cum credeti ca platesc aceste amenzi uriase? Ei nu le platesc nici pe cele pitice!
Raspunde

Sibiu

Acum 2 ani

E de laudat actiunea, dar ar trebui continuata si in Sibiu, unde, pe strada Lemnelor, in zona rezidentiala si populata se desfasoara activitati de aceeasi natura zilnic cu producerea unei poluari inclusiv fonice de nedescris.
Raspunde

La hotii de lemne pe cand?

Acum 2 ani

O acțiune din asta in forta pe cand la cei cate rad padurile una cate una? Sau la noroi groși de fum de la Sebeș indiferent de ora sau de zi, noapte sau ziua.
Raspunde

Zacuscă

Acum 2 ani

De ani sau mai bine zis, zeci de ani, o anumita etnie arde deseuri in Turnisor, fara oprelisti.... la fel si in Gusterland, iar politia decorativa doarme, ca salariul vine oricum, iar fraierii inca mai pltaesc taxe. La fel doarme politia decorativa si cand trece cate unul cu un gunoi de "masina" si afuma un cartier intreg.... nu-si pune politia decorativa nici o intrebare cu privire la ITP-ul acelui gunoi umblator, de exemplu.... mai bine stau sa treaca fumul si continua sa doarma, ca salariul vine, iar fraierii inca platesc taxe... viata buna.
Raspunde

Hermann unde esti?

Acum 2 ani

In Sibiu cand incepeti sa faceti ordine? Haideti ca e mult de lucru!!! Haideti si pe Strada Lemnelor.....stiti unde dar nu vreti , ne lasati sa credem ca va e frica ?!
Raspunde

Anonim

Acum 2 ani

Focurile au continuat nestânjenite de controalele Gărzii chiar pe 9 iunie, în seara zilei în care s-a făcut controlul, apoi pe 11 iunie etc. Cel mai recent am surprins un foc mare cu fum infect pe 22 iunie. Să nu ne îmbătăm cu apă rece. Primăria se mișcă extrem de încet de parcă aerul curat nu ar fi un bun colectiv. Apa pârâului Rusciori și pădurea Cristianului și pădurea Șurii Mici sunt bunuri de care aceeași indivizi se folosesc ca de un bun personal.
Raspunde

Adasdad

Acum 2 ani

Intr-adevar se arde in continuare si dupa lasarea serii , dar mai ales dimineata cand totul este ``gata``nu poti sa respiri . Afirmatiile d-nului primar nu spun tot adevarul, se practica de ANI DE ZILE !!!! , pacat de un sat asa frumos si vechi cand se incearca asfaltarea lui de cel putin 2 ani , iar dimineata incerci sa deschizi geamul si apoi te razgandesti . Am dovezi ff clare la ceea ce am scris + altele si mai interesante de la alegerile pt primarie !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus