Joi,
28.10.2021
Cer Senin
Acum
-2°C

Recuperare post COVID-19 la Spitalul Județean pentru pacienții care se resimt după boală

Recuperare post COVID-19 la Spitalul Județean pentru pacienții care se resimt după boală

Începând de astăzi, în cadrul Secției Clinice Recuperare Medicală I a SCJU Sibiu pot fi tratați, atât în regim ambulatoriu cât și prin spitalizare de zi sau continuă, pacienții care necesită recuperare respiratorie și neuro-locomotorie după infecția cu SARS COV-2, anunță reprezentanții Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Procedurile se realizează pe baza unei programări, în limita fondurilor alocate de CAS Sibiu.

„Infecția cu SARS COV-2 are un impact medical și social puternic, iar integrarea serviciilor de medicină fizică și de reabilitare medicală poate aduce multiple avantaje pentru persoanele infectate și implicit pentru societate. Tocmai de aceea am implementat aceste servicii medicale de recuperare pentru pacienții care au trecut prin această boală”, explică Conf.univ.dr. Florina Popa, medicul șef al Secției Clinice Recuperare Medicală I.

DR. Florina Popa

Personalul medical al secției are pregătirea corespunzătoare, specialitatea de Medicină fizică și de Reabilitare fiind singura specialitate în care pacientul este abordat din punct de vedere al afectării funcționale, indiferent de cauza care a produs-o. Totodată, baza de tratament a secției este dotată din punct de vedere material cu aparatură performantă necesară pentru tratarea acestor pacienți, existând și posibilitatea colaborării interdisciplinare în cadrul spitalului dacă este necesar pentru pacienții internați.

„Programul de reabilitare medicală este personalizat în funcție de nevoile pacientului, deficitele funcționale și comorbiditățile existente. Reabilitarea medicală se va axa pe ameliorarea simptomelor de dispnee și a capacității fizice odată cu creșterea graduală a intensității programului de reabilitare, obiectivul final fiind ameliorarea stării fizice și a calității vieții, cu reintegrarea în mediul familial și socio-profesional”, explică medicul șef al secției  Conf.univ.dr. Florina Popa.

Cele mai frecvente sechele și disfuncții după infecția cu SARS-CoV-2 care pot fi ameliorate în urma tratamentului de reabilitare medicală sunt:

  • SECHELE RESPIRATORII: dispnee, deficiențe de expectorare, tipare patologice de respirație, hiperventilare;
  • SECHELE MUSCULOSCHELETALE: decondiționare fizică și oboseală, slăbiciune musculară severă, hipomobilitate articulară, dureri articulare și musculare, scădere a toleranței la efort
  • SECHELE NEUROLOGICE: deficite motorii, cefalee, dureri radiculare, parestezii și tulburări de sensibilitate, tulburări de vorbire și deglutiție, tulburări de echilibru și mers

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus