Vineri,
30.07.2021
Cer Senin
Acum
20°C

Fodor, despre cum se va circula când Podul Gării se închide: ”astea sunt străzile pe care le avem”

Fodor, despre cum se va circula când Podul Gării se închide: ”astea sunt străzile pe care le avem”

Astrid Fodor a dat asigurări că funcționarii locali vor studia cu atenție modul în care va fi rearanjat traficul rutier și pietonal în momentul în care Podul Gării se va închide, pentru reabilitări estimate la două milioane de euro.

8,98 milioane de lei au alocat consilierii locali ai Sibiului pentru proiectul reabilitării Podului Gării, structură care anul acesta împlinește 16 ani. După aprobarea alocării de fonduri pentru lucrările programate, consilierul local Ioan Plesciuc (USR PLUS) a arătat că ”foarte mulți cetățeni se întreabă cum se va derula circulația”. El a adresat această întrebare atât în contextul unor preconizate lucrări la subtraversarea căii ferate pe strada Viitorului, cât și la lucrările aflate în curs de derulare pe strada Podului, în ambele cazuri fiind vorba de legături ale cartierelor Gușterița și Lazaret cu restul orașului (cartiere ai căror locuitori vor fi afectați de închiderea Podului Gării). ”Credem că înainte de începerea lucrărilor e bine să se realizeze un studiu de trafic pe această situație. Studiu care să ia în considerare și mijloacele de transport, străzile și intersecțiile care pot deveni supraaglomerate și, eventual, instituiri temporare de sensuri unice”, a propus Plesciuc.

Podul Gării va fi închis pe o perioadă cuprinsă între patru și șase săptămâni

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a arătat că se bazează pe expertiza celor care se ocupă de circulația din oraș și dă asigurări că funcționarii administrației locale vor urmări ca șantierele să nu se suprapună în defavoarea sibienilor. ”Va fi o lucrare dificilă, dar vă asigur că membrii Comisiei de circulație vor analiza cu toată responsabilitatea această situație. În această comisie sunt toate instituțiile din Sibiu care au legătură cu circulația. Cu siguranță lucrările la pod nu se vor desfășura în paralel cu cele de pe strada Viitorului. Toate vor fi coordonate astfel încât să ușurăm circulația în cele patru sau cinci luni cât vor dura lucrările. Iar perioada în care podul va fi închis va fi de o lună sau șase săptămâni. Podul trebuie reabilitat, străzile sunt cele care sunt, mai multe nu există, dar vă spun că se va gestiona situația astfel încât să ameliorăm cât mai mult problemele de circulație care s-ar putea să apară”, a răspuns Astrid Fodor.

Ea arătat că, oricum, lucrările la Podul Gării nu vor începe anul acesta. ”Știm din experiență cât durează procedurile de atribuire a lucrărilor”. Iar până când Podul Gării va intra în lucrări, strada Podului va fi finalizată, dă asigurări primarul municipiului.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

2cents

Acum 1 lună

Acestea sunt strazile pe care le avem ca urmare a expertizei de mare clasa din Primaria Sibiu, care la capitolul urbanism a inteles mereu sa faca jocul baronilor locali si tunarilor imobiliari in detrimentul dezvoltarii sanatoase a orasului. Si niciun primar de dupa '89 nu a fost mai bun in aceasta privinta oricat ati incerca sa va saltati prin vorbe. Faptele arata cu totul altceva. Pana nu starpiti cloaca aia de la urbanism, nu aplicati legea asa cum trebuie (demolare pentru intrare in legalitate), nu impuneti latime decenta pentru drumuri si trotuare, orasul asta are soarta pecetluita. Da, de catre voi toti cei care ati avut soarta lui in maini
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 lună

bla bla bla de campanie
Raspunde

Un sibian

Acum 1 lună

TOATA primaria Sibiu este plina de IGNORANTI si INCOMPETENTI, dusi acolo de partid sau in cautarea unui serviciu unde sa poata astepta linistiti weekend-ul si pensia!!!
Raspunde

Fodorița bunicuța

Acum 1 lună

Asta e Astrid Fodor, bunicuța ajunsă Primar. Această pensionară a fost 10 ani Viceprimar iar acum de 6 ani e Primar. Căciula e mult prea mare pentru ea, știe bine asta; problema e Johannis că a insistat să rămână ea.
Raspunde

Cora, lasse uns!

Acum 1 lună

In primul rand, cu acea suma se poate face pasaj subteran, da-l in ma-sa de pod! In al doilea rand, se construieste ca la tampiti, unde e un locsor gol si verde, hopa un bloc fara parcari! Multumim primariei pentru toate autorizatiile date "marilor" antreprenori de care ne mandrim! In al treilea rand, se pare ca investitiile sasalailor in fabrici si uzine, nu numai ca nu a adus nimic bun orasului (ma refer la cresterea nivelului angajatilor si salariilor, ia incearca sa te angajezi in acest sat la altceva in afara de banda), dar au umplut pana la refuz orasul cu ***** care au transformat un oras apartinand spatiului occidental in cartierul Dristor!

Raspunde

Mister

Acum 1 lună

Aloo Pregatiti strazile care sunt nefunctionale dupa care va apucati sa oriti strazile care functioneaza. Daca incideti podula gari ce se intampla cu locuitorii din Gusterita Resita si angajati Compa? Starta Podului e varza.... Viitorului e varza....o strada intre gusteria si Terezian cat dureaza???Nu ca cea de pe campusar ca nu avem pod:).
Raspunde

George

Acum 1 lună

PRINCIPALA PROBLEMA este ca ati dat autorizatii la toti combinatorii si spagarii din cercul vostru de prieteni, sa isi construiasca blocuri peste blocuri peste alte blocuri, cand infrastructura orasului era de mult timp subdimensionata. Un oras istoric a fost macelarit in 20 de ani... Ati dat voie sa faca mall la 2 minunte de centrul istoric, cartiere de blocuri intre case, o tiganie continua. Marele artist din spatele acestei batjocoreli este nimeni altul decat Iohannis si gasca lui de asa zisi smecheri.
Raspunde

Toma

Acum 1 lună

Din pacate,Primaria Sibiu are cea slaba si cea mai MINCINOASA echipa din istorie!Daca ar participa la un concurs de minciuni,nu vad cine le-ar sufla podiumul! PS-Nu vorbesc prostii!Am un maldar de documente care dovedesc ceea ce am spus!
Raspunde

Mihaly

Acum 1 lună

mwcar de ar face strazile ...pe care le avem...sa fie practicabile...orasul asta arata ca dupa bombardament de cand il "administreaza" dna ...Dancila
Raspunde

Vasile Părăian

Acum 1 lună

Pentru toți cei care comentați aici doar ca să vă aflați în treabă, vă recomand să vă adresati la primar@sibiu.ro, pms@sibiu.ro & cic@sibiu.ro .
Raspunde

Codru De La Sebes

Acum 1 lună

Ati votat PNL... care in combinatie cu Fodor e catastrofa. Se zvoneste *****, iar PNL-ul din spate, care a acaparat tot, dupa ce le-ati dat votul, fura pe puteri... ca la Bucuresti. Daca v-o trebuit PNL... poate va vine mintea la cap si nu mai votati partide de la "capitala". A fost bine cata vreme a fost FDGR-ul in putere... inainte de Fodor, care saraca e depasita total. Dar dupa cum spuneam, raul mare nu e facut de ea, ea e decorativ acolo... toate butoanele sunt la PNL si astea sunt rezultatele.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus