Joi,
06.10.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Triplă lansare de carte la Sibiu. Scriitori și actori și-au dat întâlnire cu publicul în Grădina Bis

Triplă lansare de carte la Sibiu. Scriitori și actori și-au dat întâlnire cu publicul în Grădina Bis

Sibienii s-au putut bucura ieri, 24 iunie, de primul eveniment organizat anul acesta în Grădina Bis. Este vorba despre o triplă lansare de carte, prilej cu care autori și actori s-au putut întâlni după mult timp cu publicul. Patru scriitori sibieni, Adrian Ordean,  Antonia și Teodora Isdrăilă și Mihai Cotea, au fost ieri alături de publicul lor în Grădina teatrului Bis. La începutul evenimentului, invitații au extras un bilețel pe care era scris un citat din cărțile lansate, pentru ca la final fiecare să-și citească bilețelul atunci când simte și să se contureze astfel o poveste.

Evenimentul s-a deschis cu recitarea de către actorii Andrada Novac, Alexandra Roatiș, Dumitru Stegărescu și  Paco Ziyou a unor pasaje alese în mod aleatoriu din cărțile lansate: „După ani și ani”- cartea lui Adrian Ordean, „Noi în secolul XXI”-  cartea Antoniei  și a Teodorei Isdrăilă și „La capătul șoaptelor” cartea lui Mihai Cotea.

După acest moment, a urmat rândul autorilor să vină pe scenă și să-și spună gândurile legate de eveniment.

„Eu mi-am dorit tot timpul să public undeva și încă de când eram mică se întâmpla să lipesc foile ca să pară că este o carte și acum mă bucur să fie toate gândurile mele într-o carte reală care poate fi citită și interpretată diferit și cred că fiecare din noi o să înțeleagă atât cât mă cunoaște pe mine și poate o să mă cunoască diferit”, a spus Antonia Isdrăilă despre cartea pe care a scris-o împreună cu Teodora.

Teodora a povestit că și-a dat seama de pasiunea pentru scris în momentul în care a participat la un concurs, descoperindu-și astfel talentul și pasiunea.

„Am început să scriu poezii dintr-o  întâmplare. Am participat la un concurs și după am primit un carnețel și am început să scriu. A fost foarte frumos pentru mine pentru că mă gândeam de mult să  public o carte”

Adrian Ordean, autorul Cărții „După ani și ani”, volum în care rememorează momente din viața sa, a vorbit despre cum a început să cânte și a descris atmosfera din acele vremuri.

„Prima dată am cântat cover-uri și de apoi am compus și primul cântec. Pe atunci când cântam la casa de cultură nu erau discoteci, nu exista niciun fel de club, se cânta pur și simplu, oamenii erau cu chitara în mână, băteau toba și se făceau seri de dans. Era foarte frumos”, a amintit acesta.

Sursa de inspirație a lui Mihai Cotea în scrierea cărții sale a fost o știre din mass media străină.

„Este o carte cu de toate. Ideea mi-a venit dintr-o știre din mass media străină, cea cu transplantul de cap cu toate că aceasta e o pistă falsă. Fiecare este liber să citească  cartea în propria lui cheie”,

Evenimentul s-a încheiat cu citirea bilețelelor extrase la început de fiecare dintre participanți, provocare lansată de Daniela Marin, rezprezentant al editurii „Cartea Daath”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus