Duminică,
04.12.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Direcția Silvică Sibiu va organiza un schimb de experiență și instructaj pentru licitațiile electronice

Direcția Silvică Sibiu va organiza un schimb de experiență și instructaj pentru licitațiile electronice

În perioada 6-9 iulie 2021 se va desfășura în cadrul Direcției silvice Sibiu un schimb de experiență și un instructaj ca urmare a deciziei Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva privind organizarea de licitații electronice începând cu data de 01.08.2021, precum și a solicitării Federației Sindicatelor Silva privind instruirea periodică a utilizatorilor sistemului informațional integrat de urmărire a materialelor lemnoase - SUMAL 2.0 şi a celorlalte aplicații informatice utilizate, la care vor participa, de la fiecare din cele 42 de direcții silvice din țară, responsabilii pe problemele de valorificare masă lemnoasă și responsabilii IT, precum și șefii ocoalelor silvice din subordinea Direcției silvice Sibiu.

Obiectivele principale ale întâlnirii vor fi: pregătirea şi organizarea licitațiilor electronice pentru valorificarea masei lemnoase, sistemul SUMAL 2.0 (stadiul implementării, probleme întâmpinate etc.), propuneri privind reactualizarea procedurilor operaționale interne, propuneri de măsuri în vederea aducerii la îndeplinire a prevederilor Codului Silvic potrivit cărora "începând cu data de 1 ianuarie 2023, cel puțin 50% din masa lemnoasă recoltată din fondul forestier proprietate publică a statului şi din fondul forestier proprietate publică a unităţilor administrativ-teritoriale se valorifica ca lemn fasonat” și diferite propuneri de modificări legislative necesare în acest sens.

Printre alte obiective mai enumerăm:   cadrul legal actual aplicabil în domeniul valorificării masei lemnoase fasonate, rezultatele organizării şi desfășurării licitațiilor de vânzare a masei lemnoase fasonate, previziuni, întocmirea, verificarea, aprobarea şi respectarea încadrăm în devizele de exploatare a masei lemnoase; organizarea şi desfăşurarea activității de exploatare a masei lemnoase în regie proprie, sortarea, inventarierea, gestionarea si valorificarea masei lemnoase rezultate, inclusiv prin vânzare directă; eficientizarea activității de valorificare a lemnului fasonat, modul ce stabilire a valorificării partizilor ca masă lemnoasă pe picior sau valorificarea ca masă lemnoasa fasonată prin prestări servicii şi cu forțe proprii); constituirea de noi depozite, organizarea activității în depozitele de masă lemnoasă, dotările necesare şi prevederi legale care trebuie respectate în ceea ce privește această activitate, sortarea masei lemnoase în depozite, modul de completare a documentelor şi registrelor folosite în depozite, pregătirea loturilor/pieselor pentru licitaţiile de lemn fasonat, inventarierea periodică a masei lemnoase din depozite ș.a.

Instructajul/schimbul de experiență va cuprinde atât vizionarea și analiza unor lucrări în teren, cât şi discuții/prezentări/concluzii la sală. Printre obiectivele ce vor fi vizitate în teren se vor număra depozitele de material lemnos fasonat de la ocoalele silvice Avrig, Mediaș și Miercurea Sibiului. Dintre acestea, Depozitul de material lemnos Sebeș este cel mai mare. Amenajat în perioada 2014 – 2018, cu o valoare a investiției de 1.137 mii lei, dispunând de o zonă de depozitare bușteni de 4000 m2, o suprafață împietruită pentru manipulare și sortare de 4000 m2, de 5000 m2 zonă verde și o clădire administrativă cu amenajări și dotări de ultimă generație necesare activității economice, Depozitul Sebeș are o capacitate anuală de primire/sortare/depozitare/expediere material lemnos de 20.000 m3/an, cu o formație de lucru alcătuită dintr-un şef de depozit, un ifronist și un drujbist.

Direcția silvică Sibiu, în calitate de organizator, va avea în vedere respectarea normelor sanitare în vederea împiedicării răspândirii virusului SARS-COV-2.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus