Marţi,
21.09.2021
Parțial Noros
Acum
14°C

Ludovic Orban, atac la colegii USR-iști: „Parcă nu s-au născut aici”

Ludovic Orban, atac la colegii USR-iști: „Parcă nu s-au născut aici”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că liberalii trebuie să sprijine valorile tradiţionale ale românilor, precum familia, biserica, satul românesc, comunitatea, context în care a afirmat că PNL are nişte parteneri de guvernare care de multe ori se comportă ca şi cum nu s-ar fi născut în România, scriu cei de la Agerpres.

Președintele PNL Ludovic Orban a făcut, duminică, o serie de declarații la şedinţa de alegeri interne din cadrul Organizaţiei PNL Bacău, prin care a afirmat că are colegi de guvernare care nu par să se fi născut în România, făcând referire la cei din USR PLUS.

„Avem nişte parteneri de guvernare care de multe ori parcă nu s-au născut aici. Nu i-am văzut la Ziua Drapelului naţional, nu i-am văzut la momente esenţiale în celebrarea a tot ceea ce este simbol al naţiunii române, ca să nu spun că nu i-am văzut jurând pe Biblie şi nu i-am văzut făcând cruce. Noi suntem altfel, noi suntem un partid care este născut din fibra poporului român, un partid care ţine cont de toată matricea componentă a personalităţii României, noi trebuie să fim partidul care are forţa şi capacitatea de a apăra fiecare român, indiferent unde este el, că este în România sau că trăieşte în orice ţară din Europa sau din lume", a spus Orban.

El a arătat că liberalii trebuie să sprijine valorile tradiţionale ale românilor.

„De la 1875 PNL a fost motorul dezvoltării României şi aşa trebuie să rămânem în continuare, dar trebuie să fim Partidul Naţional Liberal, puternic ancoraţi în istoria noastră, în tradiţiile noastre, în obiceiurile specifice, în menţinerea identităţii şi a personalităţii poporului român. Trebuie să fim un partid care să fie puternic legat de biserică, un partid care să promoveze morala creştină ca fundament al moralei publice. Noi trebuie să fim un partid care să sprijinim toate valorile tradiţionale ale românilor, valori cum sunt familia, biserica, satul românesc, comunitatea. Noi suntem un partid care nu are voie niciodată să-şi uite trecutul. Noi trebuie să fim partidul care să se bată, aşa cum s-a bătut Brătianu la negocierile pentru pace riscându-şi funcţia de prim-ministru pentru a apăra interesele fundamentale ale României în faţa oricărui partener atât de la nivel european, cât şi de la nivel internaţional. Noi trebuie să promovăm imaginea României, interesele României, să transformăm într-adevăr România într-un partener respectat, apreciat, care să aibă un cuvânt greu de spus şi un partener care să aibă forţa să-şi atingă forţele în parteneriatul pe care îl avem atât la nivelul NATO, cât şi UE", a mai spus Orban.

Acesta a mai vorbit despre dezvoltarea Moldovei pe care o consideră fundamentală, dar și despre faptul că PNL trebuie să ajungă pe primul loc.

„Congresul este despre alegerea conducerii PNL, în special a preşedintelui PNL. Candidez pentru funcţia de preşedinte al PNL pentru că am convingerea că împreună cu dumneavoastră am capacitatea de a duce în următorii patru ani PNL spre victorii, exact aşa cum am condus PNL spre victorie în aproape toate alegerile pe care le-am avut din 2017 până astăzi. Dau PNL, aşa cum dau de 30 de ani, mintea mea, sufletul meu, inima mea, timpul meu, energia şi chiar şi viaţa dacă este nevoie. Nu există niciun fel de limită în efortul pe care sunt capabil să-l fac pentru a duce PNL şi România acolo unde îi este locul, pe primul loc", a încheiat Ludovic Orban.

Vizualizari: 536

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Cristian Sibian

Acum 2 luni

Eroare grosolana...Bratianu nu 's-a batut',el a lucrat cu inteligenta fantastica pe care o avea si cu ajutorul francezilor si al Reginei Maria. Si putin ii pasa de functia de prim-ministru cand in joc era soarta tarii. A va compara cu acei oameni ilustri e cel putin josnic...Pt el era scris/dedicat acel dicton'La tari mici,oameni mari'... Si inca ceva...'salvatorii' aceia de la usr nici nu mai conteaza,sunt pe drumul care duce inevitabil la groapa de g...i a istoriei...
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 luni

ma mir ca nu vine cu sloganurile lui dragnea, indrazneste sa crezi in Romania. ma taticu, aia din usr au alta viziune pt Romania, varianta "ta" de patriotism nu e universal recunoscuta, unii gandesc altfel, dar aia nu inseamna ca vor raul Romaniei. zic "ta" in ghilimele pt ca probabil esti doar un oportunist, macar aia din AUR au mers din prima pe ideea unui partid conservator, nu au castigat puterea cu alt discurs si acum sa vrea sa captureze si alti votanti cu discursul asta. dar asta sunteti voi partidele din partidul popular european, niste gunoaie care acum cotesc mai mult spre dreapta ca sa fure voturile partidelor care s-au pozitionat de la inceput acolo. cand pericolul era sa va fure voturile cei mai de stanga, virati in directia aia. zdrentelor.
Raspunde

Epstein Girls

Acum 2 luni

Are dreptate, Orban in cazul asta. USR e o colcaiala de hipsteri terminati pe mana carora nu ti-ai lasa nici Bicicleta... apai viata si viitorul unei natiuni.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus