Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Topul liceelor din Sibiu după notele de la BAC. Brukenthal, pe primul loc

Topul liceelor din Sibiu după notele de la BAC. Brukenthal, pe primul loc

Potrivit informațiilor primite de la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, după afișarea primelor rezultate la examenul de Bacalaureat, pe primul loc se află Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu cu o rată de promovare de 98,28%. La acest colegiu, din totalul de 116 elevi care au susținut examenul, doar doi au fost declarați respinși. Cea mai mare medie obținută a fost de 9,83, iar cea mai mică medie obținută a fost de 7,33. Brukenthal este urmat de Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu cu 97,62% rată de promovare. Aici, din totalul de 210 elevi care au susținut examenul, cinci nu l-au promovat. Cea mai mare medie a fost de 9,95, iar cea mai mică a fost de 6,21.

Pe locul trei se află Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, cu o rată de promovare de 96,86% și singurele două medii de 10 din județ. Din totalul de 192 de elevi, unul nu s-a prezentat și șase elevi au fost declarați respinși. Cea mai mică medie obținută de un elev care a absolvit acest colegiu este de 6,11.

O surpriză frumoasă este Liceul Teoretic „Axente Sever” din Mediaș, care se situează pe poziția a patra cu o rată de promovare de  94,84%. La acest liceu au promovat 147 de elevi din totalul de 155.

Procentul de pomovabilitate aduce bucurie reprezentanților liceului din Mediaș.

„Este cel mai bun procent de promovabilitate din ultimii ani. [...] Ne bucurăm pentru rezultatele absolvenților Liceului Teoretic Axente Sever, care au ridicat unitatea noastră de invățământ in primele 4 ale județului Sibiu, ii felicităm pentru performanța lor, pentru buna lor pregătire și pentru responsabilitatea de care au dat dovadă in promovarea examenului maturității. Le dorim succes pe viitor și sperăm ca acest procent de aproape 95% să crească in urma soluționării contestațiilor”, au scris reprezentanții unității de învățământ pe o pagină de socializare.

Pe următoarele trei locuri în clasament se află Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu cu o rată de promovare de 91,57%, Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” Sibiu cu o rată de promovare de 90,24% și Colegiul Economic „George Barițiu” Sibiu cu  90,06%.

Astăzi, 5 iulie 2021 (în intervalul orar 12:00 - 18:00), elevii nemulțumiți de notele primite pot depune contestații. Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate VINERI, 9 iulie 2021.

Sursa foto: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

10 comentarii

Gigi contra

Acum 2 ani

Bruk-ul in frunte... Mda... La Lazar elevii sunt eminenti
Raspunde

Rosu

Acum 2 ani

@ Gigi: De cand lumea, la Lazar erau cei cu ochelari si cu cosuri pe fata.
Raspunde

Ina

Acum 2 ani

@Rosu: Ha ha, sunt acri strugurii?
Raspunde

Robson

Acum 2 ani

Aceeași întrebare și ție...... sunt acri strugurii?
Raspunde

Carcotel

Acum 2 ani

Ai de capul meu daca si Brukul mai e liceu de elite...normal, de cand dom' prof de fizica de la ei a ajuns prezidente. N-am nimit cu Herr, dar va zic ca liceul acela nu e "de top" asa cum se doreste :)
Raspunde

Ada Abrudean

Acum 2 ani

Int-un punct ai perfecta dreptate. E "ai de capul tau"
Raspunde

Sibian mandru

Acum 2 ani

E singurul de top. An de an are cea mai mare rata de promovare si in total cea mai mare medie la bac ! Asa a fost si asa va ramane. E bine si la Lazar sau la Goga....dar Bruk-ul e elita !
Raspunde

Robson

Acum 2 ani

Ca in fiecare an.....Bruk-ul e pe primul loc ! A mai ramas o mana de sasi in Sibiu, dar aia fac treaba buna. Felicitari Brukenthal !!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gigi contra

Acum 2 ani

Fac o treaba mare mana aia de sasi!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un psd ist mandru

Acum 2 ani

cel mai bun este Goga, sunt 2 medii de zece anul acesta, nu e prima data, e primul de departe si nu e de azi sau ieri!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus