Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Investiție de 3 milioane de euro. Medima Health a deschis la Sibiu a șasea clinică de imagistică medicală

Investiție de 3 milioane de euro. Medima Health a deschis la Sibiu a șasea clinică de imagistică medicală

Rețeaua națională de clinici de excelență în imagistică medicală și în radiologie Medima Health a deschis în Sibiu un centru dotat cu cea mai nouă și performantă tehnologie pe plan mondial: PET-CT, RMN 3 Tesla, CT și ecograf, echipamente fabricate în anul 2021. Inaugurarea clinicii din Sibiu a avut loc astăzi, iar gazdele evenimentului au fost Vlad Ardeleanu, CEO Medima Health,  Profesor Gheorghe Iana, director Medical Executiv Medima Health București și Otopeni și Conferențiar Doctor Adrian Șanta, director Medical Medima Health Sibiu.

Investiția de trei milioane de euro le va asigura pacienților din centrul țării investigații imagistice avansate, care permit o diagnosticare precisă, în stadiu timpuriu a afecțiunilor medicale, în special în oncologie.

„Medima Health este o rețea națională de centre de excelență în imagistica medicală și radiologie. Principala noastră misiune este de facilita accesul pacienților la servicii medicale de top, de elită, în România. A doua noastră misiune este de a fi deschizători de drumuri ai serviciilor de diagnostic și de prevenție în oncologie. Suntem mândri că avem alături de noi doi dintre cei mai reputați medici români, figuri centrale în radiologia din România în ultimii 30 de ani, domnul profesor Gheorghe Iana și domnul conferențiar Adrian Șanta”, a declarat Vlad Ardeleanu, CEO Medima Health la inaugurarea clinicii.

10 ani de evoluție în plus

Tehnologia inovatoare a echipamentului RMN 3 Tesla permite efectuarea tuturor tipurilor de examinări RMN posibile astăzi, incluzând tractografie și spectroscopie RM, evaluare cardiacă multimodală, examinare mamară, abdominală, de prostată prin tehnica multiparametrică, a sferei genitale feminine, dar și ortopedică de mare finețe.

„Vreau să mulțumesc acestei companii minunate care și-a investit banii în încrederea că populația Sibiului și personalul de aici va face treabă bună. Vreau să mulțumesc întregii echipe pe care am reușit să o aducem aici, astfel încât să putem  asigura ceea ce eu cred că este obligatoriu într-un asemenea centru, și anume, calitate de vârf. Tot ce se află în această clădire este de vârf. Aparatul de rezonanță magnetică este producție 2021 și este capabil să facă toate tipurile de examinare RMN din lume. În ceea ce privește PET-CT-ul, putem spune că este un pas enorm și extraordinar. A aduce un astfel de aparat aici și a începe curând producția de izotopi la 140 de kilometri de Sibiu este un pas fabulos. Aparatele pe care le avem noi arată 10 ani de evoluție în plus, au tehnologie cu 10 ani mai nouă decât ce este în oraș în momentul de față”, a spus Adrian Șanta despre serviciile care vor fi oferite în cadrul clinicii nou deschise.

Aparatură de ultimă generație pentru diagnosticarea afecțiunilor oncologice

Începând din luna septembrie, alături de investigații RMN, clinica va acorda pacienților din regiune și examinări de medicină nucleară prin PET-CT, echipamentul din dotarea clinicii fiind, de asemenea, unul ultraperformant.

Investigaţia PET-CT este o metodă de ultimă generație utilizată în diagnosticarea incipientă, stadializarea şi evaluarea eficienţei tratamentului în afecţiunile oncologice. Aceasta poate detecta modificări maligne ale ţesuturilor cu până la 12 luni înainte ca acestea să fie vizibile prin alte tehnici de investigaţie.

Medima Health Sibiu este a şasea clinică Medima operaţională la nivel național, obiectivul companiei fiind să ajungă la o reţea de 15 clinici în următorii ani. În primul semestru al anului, Medima Health a deschis alte 2 clinici la nivel regional, în Călărași și Alba Iulia. De asemenea, și-a extins baza din Capitală cu o clinică deschisă în Otopeni, în parteneriat cu centrul Amethyst Radiotherapy.

„Atunci când am început harta dezvoltării, Sibiul  a fost în prima etapă de dezvoltare. Am început în București, iar după aceea am pus pe hartă Sibiu, Alba Iulia și Târgu Mureș. Consider că prezența noastră aici aduce mai aproape de pacienți serviciile medicale pentru care trebuia să facă sute de kilometri și pentru care de multe ori erau  puși în situația de a renunța și de a aștepta cum evoluează lucrurile. Un centru de diagnostic imagistic și un centru de prevenție se bazează pe două lucruri: echipa medicală și dotarea cu echipamente moderne. Am căutat să avem cele mai moderne echipamente”, a explicat profesorul Gheorghe Iana.

Începând cu luna august, Clinica Medima Health din Sibiu va asigura inclusiv investigații decontate printr-un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus