Sâmbătă,
18.09.2021
Innorat
Acum
15°C

Claudiu Niculciuc, președintele Asociației Club Sportiv Aria pentru Sport: „Pregătim mai multe surprize sibienilor pasionați de sport”

Claudiu Niculciuc, președintele Asociației Club Sportiv Aria pentru Sport: „Pregătim mai multe surprize sibienilor pasionați de sport”

Sportul este unul dintre domeniile care au fost cel mai grav afectate de situația pandemică din România. Președintele Asociației Club sportiv Aria pentru Sport, Claudiu Niculciuc, a vorbit într-un interviu despre ce a însemnat pentru asociație toată această perioadă, despre primul eveniment organizat anul acesta, dar și despre surprizele pe care asociația le pregătește în viitorul apropiat

1. Tocmai ati finalizat primul eveniment sportiv al anului 2021 organizat de ACS Aria pentru Sport, Criteriul Primaverii 2021 aflat a a VIII-a editie. Care au fost provocarile primului eveniment dupa un an in care situatia pandemica a dus la anularea majorității competitiilor sportive?

A trecut un an greu, in care competitiile sportive au fost in numar redus, iar anul 2021 este un an in care dorim sa ne adaptam noii realitati. Cine nu face asta, risca sa dispara definitiv din calendarul competitional. Publicul din Sibiu si imprejurimi este obisnuit cu competitii sportive, cu miscarea in aer liber. Traditia ne obliga sa continuam evenimentul care anul trecut nu s-a putut desfasura din cauza pandemiei. Astfel, a VIII-a editie a Criteriului Primaverii, competitie care se desfasoara an de an in Sibiu,  a fost organizata cu succes in 2021. La aceasta competitie s-au inscris peste 400 de participanti, fapt ce dovedeste apetitul sibienilor pentru competitiile cicliste. Criteriul Primaverii, editia a VIII-a, a fost un eveniment de succes atat datorita prezentei numeroase a participantilor, cat si aportului sponsorilor si al partenerilor. Vremea a tinut cu noi si le-a oferit ciclistilor conditii ideale pentru a pedala.

Evenimentul sportiv a fost cofinantat de Primaria Municipiului Sibiu si Consiliul Judetean Sibiu, prin agenda sportiva. Multumim pe aceasta cale si partenerilor noștri Ambient, CentrulAria, Marquardt, Decathlon, X-tur, KTM, Polar si Power Bar. Împreună promovăm ciclismul la nivel județean și național.

2. Cum credeți că a afectat pandemia activitățile sportive în România, în general?

A fost un an ciudat, un an in care impatimitii sportului, in special amatorii de competitii sportive, de orice disciplina sportiva vorbim, nu au avut prea multe variante. Competitiile s-au desfasurat in conditii speciale, atipice. Sportul, in general, a avut de suferit foarte mult si are in continuare, viitorul anuntandu-se incert.

3. Când ați început să va reluați activitatea și în ce condiții?

Stim ca sportul inseamna sanatate si de aceea continuam misiunea noastra de a indemna si de a motiva oamenii sa faca miscare, sa imbratiseze un mod de viata sanatos. Doar asa putem face fata cu succes provocarilor din vremurile pe care le traim. Ne adresam deopotriva tuturor categoriilor de varsta, de la foarte tineri pana la seniori.

Am reluat organizarea evenimentelor sportive imediat ce masurile de relaxare introduse de la 1 Iunie ne-au permis acest lucru, Criteriul Primaverii, editia VIII-a, fiind una dintre primele competitii sportive organizate la Sibiu, organizat insa in conditii speciale pentru a respecta normele in vigoare.

4. Ce planuri aveți în ceea ce privește viitorul apropiat al asociației? Ce surprize pregătiți?

Pregatim mai multe surprize sibienilor pasionati de sport. Avem o agenda bogata in evenimente sportive pentru anul 2021. Avand in vedere ca ne apropiem cu pasi repezi de Olimpiada 2021 de la Tokio, vom organiza la Sibiu in perioada 2-8 August 2021 un eveniment social-sportiv, OlimpiAria.

OlimpiAria este un eveniment adresat sibienilor si celebreaza timp de 7 zile spiritul olimpic si valorile acestuia, prin organizarea de competitii sportive pentru amatori, respectiv atletism, baschet, baschet 3X3, ciclism, fotbal, handbal, natatie, tenis, tenis de masa, judo si volei. Precizez ca inscrierea si participarea la acest eveniment este gratuita.

Evenimentul sportiv este cofinantat de Primaria Municipiului Sibiu prin agenda sportiva.

Pe langa acesta mai avem un proiect important, un concurs de triatlon la Lacul lui Binder, care are ca scop promovarea acestui sport in cadrul comunitatii sibiene, fiind o demonstratie practica a unei competitii sportive moderne in care atleti de performanta la nivel national si amatori se intrec in a demonstra publicului abilitatile individuale in cele trei probe sportive.

Un alt eveniment este #Comunitaria, eveniment ciclist de constientizare comunitara; pentru a creste siguranta ciclistilor in trafic; "un biciclist este o masina mai putin in trafic si un loc de parcare liber. Respecta biciclistii mai mult decat Codul Rutier o cere". Este un manifest ciclist de constientizare a soferilor.

Vom incheia calendarul competitional cu Criteriul Toamnei ed.I, competitie ciclista care se doreste a fi un eveniment care incheie sezonul competitional ciclist.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus