Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Mai puțin de 400 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. Toate centrele de vaccinare rămân deschise până la finalul lunii

Mai puțin de 400 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. Toate centrele de vaccinare rămân deschise  până la finalul lunii

Numărul persoanelor vaccinate în județul Sibiu, în ultimele 24 de ore a scăzut, ajungând sub 400. Cu toate acestea, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu anunță că, cel puțin până la finalul lunii iulie, toate centrele de vaccinare rămân deschise. Numărul total al dozelor administrate în județ a ajuns la 239.620.

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Sibiu s-au administrat 239.620 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, în cadrul etapei I și etapei a II-a din Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 în România. Până la momentul de față au fost imunizate, în total, 125.042 persoane cu prima doză de vaccin și 114.578 persoane cu cea de-a doua doză.

În ultimele 24 de ore au fost vaccinate 358 persoane împotriva Covid-19, 13 cu vaccin AstraZeneca, 93 cu vaccin Johnson&Johnson și 252 cu vaccin Pfizer. Autoritățile informează că în urma analizei efectuate privind activitatea centrelor de vaccinare din județul Sibiu, de către Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu, împreună cu medicii coordonatori ai centrelor, s-a stabilit ca toate punctele de vaccinare disponibile la acest moment să rămână deschise, pentru asigurarea administrării rapelurilor, urmând ca la sfârșitul lunii în curs să fie reluată analiza în vederea suspendării temporare a activității în cadrul unor centre cu o adresablitate mai scăzută.

În prezent funcționează în județul nostru 11 centre de vaccinare, trei în municipiul Sibiu, două în municipiul Mediaș și câte un centru în Șelimbăr, Agnita, Avrig, Cisnădie, Dumbrăveni și Tălmaciu.

În perioada 31.12.2020 - 08.07.2021 au fost raportate 73 cazuri de reacție adversă post-vaccinală în primele 15 minute de la administrarea serului imunizant, din care 53 pentru vaccinul produs de Pfizer, 6 pentru vaccinul produs de AstraZeneca, 13 pentru vaccinul produs de Johnson&Johnson și 1 pentru vaccinul produs de Moderna.

Autoritățile menționează faptul că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 - Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

Distribuția administrărilor pe centre

Centru de vaccinare

Număr doze administrate

1. CENTRUL DE VACCINARE FIX C12 - COLEGIUL TEHNIC “A.T. LAURIAN” AGNITA (Pfizer)

0

2. CENTRUL DE VACCINARE FIX C17 - SHOPPING CITY ȘELIMBĂR (Pfizer, AstraZeneca, Johnson&Johnson)

41

3. CENTRUL DE VACCINARE FIX C10 - ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 5 MEDIAȘ (Pfizer)

18

4. CENTRUL DE VACCINARE FIX C13 - LICEUL TEORETIC “GH. LAZĂR” AVRIG (Pfizer)

2

5. CENTRUL DE VACCINARE FIX C14 - CASA DE CULTURĂ CISNĂDIE (Pfizer, Moderna)

24

6. CENTRUL DE VACCINARE FIX C15 - SALA DE SPORT DUMBRĂVENI (Pfizer)

12

7. CENTRUL DE VACCINARE FIX C16 - ȘCOALA GENERALĂ NR. 2 TĂLMACIU (Pfizer)

30

8. CENTRUL DE VACCINARE FIX C9 - SALA DE SPORT “OCTAVIAN ȘERBAN” MEDIAȘ (Pfizer)

35

9. CENTRUL P - SPITALUL MILITAR DE URGENȚĂ SIBIU (Pfizer)

30

10. DRIVE-THRU SIBIU – PARCARE PIAȚA TEATRULUI (Pfizer, Johnson&Johnson)

97

11. PLATFORMA INDUSTRIALĂ - CONTINENTAL ȘI REȚEAUA PRIVATĂ DE SĂNĂTATE, REGINA MARIA (Pfizer)

11

12. MEDICI DE FAMILIE (Johnson&Johnson)

58

Sursa foto: Arhiva TS

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus