Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Proiectele Maratonului: Asociația Cavalerii Turnului Înclinat din Ruși aleargă pentru ca tinerii din Slimnic să învețe limba engleză

Proiectele Maratonului: Asociația Cavalerii Turnului Înclinat din Ruși aleargă pentru ca tinerii din Slimnic să învețe limba engleză

Asociația Cavalerii Turnului Înclinat din Ruși s-a înscris în acest an la Maratonul Internațional Sibiu cu un proiect ce are drept scop învățarea limbii engleze într-un mod non-formal de către tinerii din comuna Slimnic. Astfel, obiectivul proiectului „Satul învață engleză” este acela de a organiza mai multe activități care să faciliteze învățarea limbii engleze, prin sesiuni de aprofundare, prin folosirea softurilor educaționale (Duolingo) și achiziționarea de cărți în limba engleză și alte materiale educaționale.

„Este pentru a doua oară când participăm la Maratonul Internațional Sibiu. În acest an ne-am gândit la un proiect pentru comunitate și ne dorim să venim în sprijinul ideii de sat european de tineret. Ne propunem să învățăm tinerii din Slimnic limba engleză prin activități total nonformale”, explică Cosmin Simtion, reprezentant al Asociația Cavalerii Turnului Înclinat din Ruși.

Despre asociația Cavalerii Turnului Înclinat din Ruși

Activitatea asociației a început în anul 2018, sub forma Clubului Green Impact Cavalerii Turnului  Ȋnclinat din Ruși, care este un club de inițiativă comunitară pentru tineri, aflat sub egida Fundației  Noi Orizonturi, cu scopul de a promova patrimoniul local și ecoturismul. Din acest club fac parte  peste 40 de elevi ai Școlii Gimnaziale Slimnic, precum și absolvenţi ai acesteia. 

În ultimii trei ani asociația a avut numeroase activități, de la a instala panouri de informare turistică și de a  promova obiective turistice din comuna la a construi și întreține un solar de legume în curtea școlii  din Ruși. Alte exemple sunt: confecționarea de obiecte hand-made, documentare, ecologizare,  gătit, organizarea unei tabere de vară, promovarea tradițiilor. 

În 2020, grupul de inițiativă #Sliminc2021 format din membrii și voluntarii asociației noastre, a  reușit obținerea titlului de Sat European de Tineret 2021 pentru comuna Slimnic. Acest program  urmărește să contribuie la dezvoltarea sectorului de tineret din mediul rural, prin activarea  tinerilor și autorităților publice din aceste comunități. De la preluarea acestui titlu tinerii din  comuna noastră sunt implicați în diverse activități - crearea de spații pentru tineri, drumeții,  consultări și dezbateri publice, încurajarea cititului. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus