Vineri,
07.10.2022
Ceata
Acum
3°C

Angajații din centrele de vaccinare, neplătiți de două luni. ”Noi am respectat programul, de bani nu ni se zice nimic...”

Angajații din centrele de vaccinare, neplătiți de două luni. ”Noi am respectat programul, de bani nu ni se zice nimic...”

Actualizare

DSP Sibiu prin vocea purtătorului de cuvânt anunță că banii lucrătorilor din centrele de vaccinare vor veni în următoarele zile. ”În momentul de față sumele pentru plata salariilor personalului din centrele de vaccinare aferente lunii mai sunt în curs de virare de către Ministerul Sănătății”, a declarat Krisztina Gaal.

Articolul inițial

Din luna mai, angajații centrelor de vaccinare din Municipiul Sibiu nu au mai fost plătiți, iar primăria susține că blocajul se află undeva între Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu.  ”Am lucrat într-un centru de vaccinare, iar de la 1 iulie ni s-a suspendat activitatea, dar banii pentru lunile mai și iunie nu i-a văzut nimeni. Cât timp centrele au funcționat și noi am respectat programul, au respectat și ei cât de cât plata. După ce s-a suspendat activitatea, de banii nu ni se mai spune nimic, noi nu știm dacă este problemă la nivel local sau național”, spune o sibiancă ce a lucrat într-un centru de vaccinare local.

Primăria Sibiu susține că plata indemnizațiilor aferente lunilor mai și iunie nu s-a putut face pentru că banii nu au ajuns de la DSP. ”Conform legislației în vigoare, plata personalului din centrele de vaccinare se face de către Primăria Sibiu, dar fondurile necesare trebuie alocate de Ministerul Sănătății către DSP Sibiu, iar DSP Sibiu va vira ulterior banii în bugetul local al Municipiului Sibiu. În ceea ce privește plata indemnizațiilor aferente lunii mai și iunie 2021, fondurile necesare nu au fost virate încă Primăriei Sibiu. Precizăm că pontajele au fost predate în termen, conform prevederilor legale”, anunță purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, în urma unei solicitări transmise de Turnul Sfatului.

Probleme vechi cu plata cadrelor medicale din centrele de vaccinare

Această situație nu este nouă. În luna martie, chiar coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, s-a plâns de întârzierile salariale ale angajaților de aici. "Sunt semnale primite de mine în ședințele cu reprezentanții centrelor de vaccinare din județe. Este o solicitare pe buna dreptate a personalului care se ocupă de vaccinare, pentru că se așteaptă destul de mult timp să fie făcute plățile", a declarat Valeriu Gheorghiță, la Digi 24, în martie 2021. El susținea atunci că aceasta este una dintre cauzele pentru care unele județe se confruntă cu lipsa de personal pentru centrele de vaccinare.

Conform ordonanței de urgență, instituția care trebuie să asigure plata personalului din aceste centre de vaccinare este Ministerul Sănătății. Conform OUG privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID 19, pentru activitatea prestată în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID 19 personalul medico-sanitar și registrator, cu excepția personalului delegat sau detașat, beneficiază de plată pentru timpul efectiv lucrat la un tarif orar diferențiat în baza contractului de prestări servicii. Astfel, un medic primește 100 de lei pe oră, o asistentă medicală primește 50 de lei pe oră, iar registratorii – 25 de lei pe oră.

31,36%, procentul de vaccinare în județ

În ultimele 24 de ore au fost vaccinate în județ 340 persoane împotriva Covid-19, dintre care 116 cu vaccin Johnson&Johnson și 224 cu vaccin Pfizer, anunță DSP Sibiu.

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, în județ s-au administrat 240.951 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2. Până acum au fost imunizate, în total, 125.871 de sibieni cu prima doză de vaccin și alți 115.080 cu cea de-a doua doză.

Procentul de vaccinare, cu cel puțin o doză de vaccin, este de 31,36%, dacă ne raportăm la populația județului, după rezidență, de 401.301 locuitori, prezentată de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva COVID-19.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Siana Dodoaca

Acum 1 an

Ar trebui platiti cu ani de ocna penttu crima ce au facut-o impotriva umanitatii otravind atatia oameni cu serurile mortii!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Claradi

Acum 1 an

Doamne ferește mare ti-e gradina! ,,Serurile morții,, de unde dracu mai debitati prostiile astea, teoria conspirației va mănâncă!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus