Luni,
20.09.2021
Ploi Scurte
Acum
13°C

VIDEO Președinta Agenției Naționale a Funcționarilor Publici a filmat urși pe Transfăgărășan. ”Primul dintre cei șase urși pe care i-am întâlnit”

VIDEO Președinta Agenției Naționale a Funcționarilor Publici a filmat urși pe Transfăgărășan. ”Primul dintre cei șase urși pe care i-am întâlnit”

Violeta Vijulie, președinta Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, a publicat pe pagina ei de Facebook imagini cu un urs care se află la marginea pădurii, lângă șosea. ”Primul dintre cei 6 urși pe care i-am întâlnit lângă lacul Vidraru, coborând de pe Tansfăgărășan. Nieve (n.r. cățelul familiei) l-a certat că a plecat de acasă. Locul urșilor e în pădure. Greșelile noastre i au făcut să vină la drumul mare!”, a scris Vijulie.

”În cel mai înalt punct Transalpina trebuie amenajat un loc în care turiștii să se bucure în cel mi civilizat și elegant mod de natură

În plimbarea sa în zonă a ajuns și pe Transalpina. De aici a promis că se va interesa la autoritățile locale și centrale, astfel încât comercianții din cel mai înalt punct al șoselei să aibă condiții mai bune de vânzare. ”Transalpina unește firul ierbii cu cerul. Este un loc absolut superb în care te simți dumnezeiește. Noi, în loc să luăm senzația asta și să o vindem în sticle, am făcut un talcioc. Bieții comercianți plătesc niște taxe foarte mari pentru un loc neamenajat, fără apă și curent (deși utilitățile sunt foarte aproape), cu generatoarele puse pe iarbă, ca să își țină produsele proaspete. Nu există toaletă!!!!! Nu este în regulă. O să mă interesez la instituțiile statului de ce există această situație și o să încerc să o schimb! Acolo, în cel mai înalt punct Transalpina trebuie amenajat un loc în care turiștii să se bucure în cel mi civilizat și elegant mod de natură dar și de produsele tradiționale trudite de oamenii locului!”, a mai scris funcționarul.

Comercianții de la Bâlea Lac vor fi branșați la rețeaua electrică

O problemă similară, legată de modul în care se face comerț la marginea drumului, dar pe Transfăgărășan, a fost semnalată astăzi de primarul comunei Cârțișoara, Vasilică Sorin Cârțan. În urma unui control al OPC, în urma căruia s-a confiscat aproape jumătate de tonă de alimente, primarul a anunțat că aici se lucrează pentru ca toți comercianții care au primit autorizație de vânzare să fie branșați la rețeaua de energie electrică. ”Zilele următoare sperăm să încheiem lucrările pe care le-am început aici legate de extinderea rețelei electrice la acești comercianți. Ei și-au făcut instalațiile pe interior, noi am obținut avize de la Drumuri Naționale și Electrica, urmează să se facă acum efectiv lucrarea, astfel încât măcar o parte din probleme să se rezolve”, a declarat primarul, astăzi.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Marius

Acum 2 luni

Dna Vijulie nu mai este presedinte ANFP de ceva timp. D domnul Malureanu ati auzit?
Raspunde

Fff

Acum 2 luni

"jumătate de tonă de alimente", e foamete in varf de munte? de ce nu deschid in piata/oborul/targul din cartisoara? si asa drumul din zona e inghesuit cu casute, peisaj pauza...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus