Luni,
20.09.2021
Ploi Scurte
Acum
12°C

CNSU: Proiect-pilot la Sibiu de detectare a persoanelor infectate cu COVID-19 cu ajutorul echipelor canine

CNSU: Proiect-pilot la Sibiu de detectare a persoanelor infectate cu COVID-19 cu ajutorul echipelor canine

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, joi, printr-o hotărâre, derularea unui proiect-pilot la Aeroportul din Sibiu pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 cu ajutorul echipe canine ale Poliţiei Române.

Prin Hotărârea CNSU nr.46 s-a decis derularea unui proiect-pilot pe o perioadă de 60 zile, în incinta Aeroportului Internaţional Sibiu la terminalul "Sosiri", pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic "Dr. Aurel Greblea" Sibiu din cadrul Poliţiei Române.

"Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 de către personalul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu sau personalul medical existent la nivelul aeroportului. Testele rapide utilizate în cadrul proiectului-pilot sunt asigurate gratuit de către Direcţia de Sănătate Publică Sibiu", prevede Hotărârea CNSU.

(Agerpres)

Comentarii

3 comentarii

Elzorab

Acum 2 luni

Ce am ajuns? Chiar era nevoie de asa ceva? Va dati seama cat suntem de deviati de la traseu? Dar scoala de căini nu are ce face? Se plictisesc cei de acolo? TS mai incurajati mult astfel de comportamente deviate? Ati scris pe tema asta vreo 3 articole, pe bune? Ati luat-o razna!!!
Raspunde

Vaccinat, testat si controlat de caini

Acum 2 luni

Abia asteapta nemtii sa vina la Sibiu sa fie intampinati de patrupede (pana acum erau bipede) ..... si asa lucrurile se misca destul de greu la sosiri pe aeroportul Sibiu, acum vom avea un spectacol complet. Au ras nemtii cand au vazut ca aveti minunea aia de izoleta acum se vor convinge ca puteti mai mult decat atat. Veti fi de marea minune cu asa actiune, oricum este de urmarit sa vedem cum va organizati acolo la aeroport Imaginea ce o lasati in urma voastra va fi subiect de poveste ... sa fac pariu ca va fi inca o poveste urata ?
Raspunde

Azorel

Acum 2 luni

S-au terminat glumele cu elicoptere si trecem la cele cu câini dresați pentru detectarea Covid 19?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus