Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
11°C

ACTUALIZARE Președintele USR PLUS Râmnicu Vâlcea construiește o sală fără autorizație în giratoriul de la Veștem

ACTUALIZARE Președintele USR PLUS Râmnicu Vâlcea construiește o sală fără autorizație în giratoriul de la Veștem

La câțiva pași de asfaltul din zona sensului giratoriu de la Veștem este în curs de construire o sală de evenimente. Investiția aparține președintelui USR PLUS Râmnicu Vâlcea și nu are autorizație de construire (în urma publicării articolului, el a anunțat că investiția nu îi aparține - vezi actualizare). În ciuda somațiilor autorităților, lucrările din vecinătatea intersecției DN1 cu DN7 continuă, crescând riscul producerii de accidente deoarece construcțiile sunt foarte aproape de drum.

În ultima zi a lunii mai din acest an, polițiștii locali din Șelimbăr vizitau șantierul aflat în desfășurare lipit de Hanul Veștem (e vorba de fostul restaurant Kaptan, amenajat în parcarea din sensul giratoriu de la Veștem). Șantier fără nicio autorizație de construire, în cadrul căruia la vremea respectivă era turnată inclusiv o placă de beton la șapte metri de marginea drumului. Pe respectiva placă a început ridicarea unui fel de cort, iar în spatele acesteia se lucra la fundații.

În ciuda somațiilor polițiștilor locali pentru oprirea lucrărilor și intrarea în legalitate, lucrările continuă. Peste placa de beton au fost amplasate structuri metalice acoperite acum cu o copertină, iar peste fundațiile săpate în luna mai până acum au fost ridicate ziduri. 

Turnul Sfatului a solicitat administrației din Șelimbăr să precizeze dacă proprietarii Hanului Veștem au oprit lucrările și dacă nu au fost oprite care este motivul pentru care li se permite să continue. ”Până în prezent, la Primăria comunei Șelimbăr nu s-a depus documentația pentru autorizare/intrarea în legalitate. Beneficiarului investiției i s-a dispus sistarea lucrărilor. Conform procesului verbal de constatare și sancționare a contravențiilor, s-a dispus măsura de intrare în legalitate în termen de trei luni”, este răspunsul transmis de Primăria Șelimbăr la solicitarea Turnul Sfatului.

Principala problemă: obturează banda de accelerare

Principala problemă a sălii de evenimente și a celorlalte construcții care sunt în curs de amenajare în ciuda lipsei autorizației de construire este distanța față de carosabil. Una de aproximativ șapte metri, care reduce din parcarea hanului Veștem și – mai mult – duce la obturarea benzii de decelerare de la intrarea în benzinăria din apropiere.

După cum se poate vedea și în fotografii, banda de decelerare este deja obturată de mașinile parcate în buza cortului care va adăposti evenimente. Iar în condițiile obturării benzii de decelerare chiar la ieșirea din giratoriu, riscul producerii de accidente crește.

Președintele USR PLUS Râmnicu Vâlcea: e o terasă, m-am grăbit

Cel care a preluat fostul restaurant Kaptan și l-a transformat în Hanul Veștem demarând mai apoi șantierul fără nicio autorizație se numește Romeo Odochian. Este fostul președinte al USR Râmnicu Vâlcea, care de la jumătatea lunii trecute a devenit președintele organizației USR PLUS Râmnicu Vâlcea.

Odochian a fost proaspăt reales președinte în municipiul reședință a județului vecin Sibiului. Sursa foto: Facebook / Romeo Odochian

”Am început demersurile (de intrare în legalitate)”, răspunde Odochian pentru Turnul Sfatului. Întrebat când a început aceste demersuri, din moment ce Primăria Șelimbăr nu a primit deocamdată niciun document din partea lui, liderul USR PLUS a continuat sigur pe el. ”Da, am început demersurile pentru autorizația de construire... și va fi obținută”. Întrebat dacă nu știa că are nevoie de autorizație, liderul noii generații de politicieni din Vâlcea spune că se grăbea. ”Ba da, știam că e nevoie de autorizație. Ne grăbeam, pe de o parte, iar pe de altă parte noi am scos un certificat de urbanism în baza căruia să obținem documentația și am început lucrările înainte de a obține autorizația de construire”, răspunde Odochian.

El susține că ceea ce ridică el acolo nu este o sală de nunți. ”Este o construcție provizorie, un cort. E de fapt un cort care are rolul de terasă, deci nu o sală de nunți. Încă nu am intrat în legalitate, dar facem toate demersurile pentru a intra în legalitate”, dă asigurări liderul USR PLUS Râmnicu Vâlcea.

Actualizare 18:50 După o oră și jumătate de la publicarea acestui articol, Romeo Odochian a revenit telefonic și a anunțat că nu el este cel care construiește în zona sensului giratoriu de la Veștem. ”Nu este firma mea. Eu sunt angajat. Ați discutat cu mine în calitate de angajat, nu de proprietar. Ce, m-am apucat eu de construit? Nu construiesc eu. Societatea construiește, nu construiesc eu”, a spus Odochian. Iar pentru faptul că în titlul acestui articol a apărut ”Președintele USR PLUS construiește...”, Romeo Odochian a anunțat că va acționa ziarul Turnul Sfatului în judecată.

Romeo Odochian a fost indicat drept reprezentantul societății Kaptan Restaurant SRL (prin intermediul căreia funcționează Hanul Veștem) de către angajații acestei societăți. Potrivit datelor Oficiului Registrului Comerțului, Kaptan Restaurant SRL este deținută și administrată de către Mihaela Vochițoiu, născută în 1981 în lcoalitatea Horezu, județul Vâlcea.

Amenzile nu sunt publice la Șelimbăr

În urma controlului din luna mai, polițiștii locali din Șelimbăr au aplicat și o amendă. Turnul Sfatului a solicitat comunicarea cuantumului acestei amenzi. ”Datele solicitate (cuantumul amenzii) nu au caracter public, nefiind destinate publicității sau utilizării în interes personal de către terțe autorități, persoane fizice și/sau juridice, în afara celor prevăzute de lege (organe de poliție, Parchet, Justiție, organe de executare silită – la solicitarea scrisă, motivată, întemeiată în drept a acestora)”, este răspunsul transmis redacției Turnul Sfatului.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Andrei

Acum 3 luni

Nu v-am spus? USR = PSD aceeasi mizerie. Hoti si ticalosi, incompetenti si aroganti. Astia sunt politicienii. Diferenta este ca USR-ul este pe fata un partid neo-marxist, sodomit, satanist in lupta cu credinta crestina a romanilor. Ceilalti, nu aveau tupeul asta ordinar. Ma mira articolul acesta in Turnul Sfatului. Eram obisnuit sa vad doar reclama la USR plus in ziarul vostru. Apreciez schimbarea :)
Raspunde

Alin

Acum 3 luni

Altu’ pe care plezneste camasa! Poate ii de la senzorii de lipsa integritate cu care i burdusit!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Deleanu adormeanu

Acum 3 luni

Pai daca acest individ nu apare ca administrator al acelei firme, de ce ai pus acest titlu si inca refuzi ca il actualizezi?
Raspunde

Asen

Acum 3 luni

Dar politia rutiera ce face? faptul ca obtureaza banda respectiva ar trebui sa le dea de andit...dar ce ne mai mira in romania, ca fiecare face ce vrea si nu exista lege decat pentru prosti si pentru saraci
Raspunde

2cents

Acum 3 luni

Poate pricepe intr-un final si romanul ca banul si puterea sunt tintele de baza ale politicienilor. Trebuie sa incetam a le mai acorda cecuri in alb la fiecare tur de alegeri si in schimb sa cerem ferm transparenta si fapte concrete, indiferent de la ce partid au rasarit. Pana nu ne luam in serios rolul de cetateni pe care politicianul trebuie sa ii serveasca nu sa ii pacaleasca, nu se va schimba nimic in toata sarada asta. Desigur o presa impartiala este indispensabila in tot acest proces. Acum ramane de vazut daca se intra din nou "in legalitate" prin simpla achitare a amenzii in loc de demolare, asa cum deja ne-au obisnuit functionarii romani.
Raspunde

\ssdfz\df

Acum 3 luni

ca la noi la nimeni... intr-o tara civilizata daca nu inceta lucrarile intrau cu buldozerul direct peste si era rezolvata problema. cand vom avea si noi legi ca afara si mai ales institutii ale statului care sa isi faca treaba si nu pacalici cum sunt cei de la politia locala de care toata lumea rade (pe buna dreptate) care mai mult ca sigur nu au aplicat nici legea macar acolo...
Raspunde

A

Acum 3 luni

Oameni noi, noua generatie, sa punem tineri la putere
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus