Duminică,
01.08.2021
Cer Senin
Acum
32°C

Rex, câinele care a prins patru criminali după ce a fost antrenat la Sibiu, s-a pensionat

Rex, câinele care a prins patru criminali după ce a fost antrenat la Sibiu, s-a pensionat

Un câine polițist care a ajutat la prinderea mai multor infractori, printre care și a patru criminali, a fost nevoit să iasă la pensie din cauza unor probleme medicale, anunță Poliția Română. Rex a fost antrenat la Centrul Chinologic Sibiu.

Câinele polițist a fost pregătit la Sibiu pentru „preluare urmă miros uman”, atunci când avea doar 9 luni obținând nota maximă. Întors acasă, în același an, a participat cu succes la prima lui misiune, mergând pe urmele unui hoț din locuințe. De-a lungul carierei, Rex a contribuit la descoperirea multor infractori, începând de la autori de furturi mărunte, până la tâlhării, omoruri, violuri, precum și soluționarea unor dispariții de persoane, relatează Poliția Română, pe pagina oficială de Facebook.

„Îmi amintesc cu emoție de toate misiunile desfășurate alături de camaradul meu patruped. Rex a păstrat tradiția familiei. Este născut din câini polițiști de patrulare-intervenție și a crescut cu mine, alături de ceilalți doi frați ai săi, deveniți și ei câini polițiști”, povestește camaradul său Marian, conductor de câini polițiști al IPJ Brăila.

Marian spune că a mizat cu încredere pe abilitățile lui Rex pentru identificarea și prinderea a 4 criminali, în 2011 și 2015. Acum însă, Rex și-a încheiat activitatea din cauza unor probleme medicale, specifice rasei sale.

Patrupedul a fost adoptat de camaradul său care spune că își dorește să îl îngrijească și să îi asigure o „pensie” liniștită. Locul său a fost luat în echipă de cățelușa Gypsy care participă deja, alături de Marian, la soluționarea altor misiuni. Și acesta a fost preluat de la Centrul Chinologic Sibiu la vârsta de 7 luni şi până la vârsta de 1 an şi 9 luni, împlinită în aprilie 2018, a făcut un predresaj cu conductorul, mergând la antrenamente în parc, pe câmp şi zone cu vegetaţie.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Birtu

Acum 1 săptămână

Asteptam pensionarea persoanei care sa antrenat tot la Sibiu pentru functia de primar !!
Raspunde

M8haly

Acum 1 săptămână

eu nu am rabdare...as fi mult mai bucuros daca stimata doamna Dancila von Sibiu si-ar da demisia
Raspunde

Popa

Acum 1 săptămână

Cati ani are cainele pensionat?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus