Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
-1°C

Senatorul Claudiu Mureșan propune înființarea unei linii de gardă pentru asistența de urgență la Mediaș

Senatorul Claudiu Mureșan propune înființarea unei linii de gardă pentru asistența de urgență la Mediaș

Membru al Comisiei pentru Sănătate din Senat, senatorul USR PLUS Claudiu Mureșan anunță că demersurile sale de a îmbunătăți situația intervențiilor medicale de urgență în nordul județului nu se pot finaliza până în acest moment.

Concret, senatorul a cerut Ministerului Sănătății crearea a două substații ale Ambulanței în Slimnic și Dumbrăveni și a început demersuri pentru înființarea unei linii de gardă pentru asistența de urgență și înființarea de posturi de medici specialiști urgențe pentru Ambulanța Mediaș.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) dr. Raed Arafat i-a explicat însă că nu se justifică puncte de urgență în cele două localități din nordul județului. ”Apreciez că dl. Raed Arafat m-a contactat pentru a-mi justifica refuzul formulat în comun de MS și ISU, prin existența unui echipaj SMURD, la Dumbrăveni și distanța redusă de Sibiu, pentru cazul Slimnic. Discuțiile pe aceste teme vor continua”, a anunțat senatorul într-o postare pe Facebook.

În cadrul unei vizite la Serviciul de Ambulanță al Județului, senatorul a solicitat sprijin pentru înființarea unei linii de gardă pentru asistența de urgență și înființarea de posturi de medici specialiști urgențe pentru Ambulanța Mediaș. ”Am propus conducerii SAJ Sibiu să conlucrăm cu autoritățile județene și locale, cu factorii de decizie, un plan de eficientizare a serviciilor de urgență, prin care să fie posibil ca medicii să fie cuprinși în schema de personal pentru ambulanța Mediaș. Avem cu toții dreptul la tratament egal, la asistență medicală și siguranță, indiferent de localitatea din județ în care locuim”, a mai anunțat Mureșan.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1622

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus