Joi,
06.10.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Dispar toate locurile de parcare din Piața Mică, cu excepția celor pentru nunți și rezidenți

Dispar toate locurile de parcare din Piața Mică, cu excepția celor pentru nunți și rezidenți

În a treia etapă de eliberare a Pieței Mici de locuri de parcare pentru mașini, Primăria propune ca în ceea ce era o dată o imensă parcare să mai rămână loc pentru 23 de mașini.

Vor mai rămâne în Piața Mică zece locuri de parcare în dreptul imobilului nr. 3 care aparține de Biserica Romano-Catolică, dar acestea ”nu vor mai fi disponibile publicului larg, ci vor fi rezervate situațiilor speciale, cum ar fi pentru tinerii care se cunună civil la Casa Căsătoriilor, autovehiculelor de aprovizionare, organizatorilor de evenimente avizate să se desfășoare în această locație, mașinilor instituțiilor de urgență, cele ale firmelor de utilități și a altor instituții publice, în interes de serviciu”.

Alte 13 locuri de parcare mai rămân pentru folosința exclusivă a rezidenților din Piața Mică. ”Reamintim că locuitorii Pieței Mici pot obține abonament de parcare pentru riverani și pe străzile 9 Mai, Ocnei și Faurului”, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu, într-un comunicat de presă remis redacției Turnul Sfatului, prin care se anunță eliminarea locurilor de parcare.

În locul celor cinci locuri de parcare din dreptul terasei restaurantului Turnul Sfatului urmează a fi înlocuite cu rastele pentru zece biciclete.

Automatul de taxare care a mai rămas în Piața Mică urmează a fi desființat. Barierele care restricționează accesul spre Piața Mică în zona Podului Minciunilor vor fi menținute.

Eliminarea locurilor de parcare din Piața Mică în configurația mai sus descrisă urmează să fie supusă votului consilierilor locali în ședința programată joia viitoare. “Facem încă un pas în eliberarea Pieței Mici de mașini, mai ales că, în scurt timp, va deveni operațională Linia Verde de transport public care va asigura accesul spre centrul istoric. Cinci locuri de parcare vor fi desființate pentru a face loc rastelelor pentru biciclete. Alte 10 locuri vor putea fi utilizate doar în situații speciale. În total, în Piața Mică vor rămâne doar 13 parcări, destinate locatarilor. Prin urmare, cozile de la bariera de sub Podul Minciunilor vor deveni istorie pentru că Piața Mică nu va mai fi permis accesul cu mașina pentru publicului larg”, declară Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, conform comunicatului remis redacției.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Jderul iubăreț

Acum 1 an

Ce bine daca ar disparea si nuntile din centru! Adunaturi de fufe cu 2 milioane de km la bord si cefe late, cu alai de 3000 de persoane, cu ultimele costume si rochii si ei stau in Broscarie in garsoniera! Ce cocalari sinistri balcanici! Sa mearga la Obor, la mici, nu in sufrageria Sibiului!
Raspunde

Dragos

Acum 1 an

Excelent! Poate in felul acesta o sa realizam ca lipsa mașinilor din peisaj este in pas in plus spre creșterea calității vieții.Desigur, aceasta afirmație nu se aplica meltenilor cu BMW second-hand…
Raspunde

John doe

Acum 1 an

Să vedeți acum trântori din instituții publice cu mașinile parcate în weekend, "în interes de serviciu".
Raspunde

Mircea

Acum 1 an

Măcar 1 sau 2 locuri pt persoanele cu dizabilități, dar în fine nu se mai gândește nimeni
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus