Vineri,
28.01.2022
Parțial Noros
Acum
2°C

Franța: Zeci de mii de oameni protestează împotriva permisului sanitar și vaccinării

Franța: Zeci de mii de oameni protestează împotriva permisului sanitar și vaccinării

Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă în Franța, sâmbătă, pentru a protesta împotriva permisului de sănătate pe care autoritățile franceze l-a impus pentru participarea la evenimente culturale și împotriva vaccinării obligatorii a persoanelor din anumite domenii de activitate, relatează Euronews, citat de Digi24.

Este al doilea weekend consecutiv în care mii de oameni ies în stradă împotriva deciziilor luate de guvernul de la Paris. Autoritățile franceze au decis să facă obligatorie folosirea permisului de sănătate pentru a merge la restaurante, baruri și în spații culturale precum muzee sau cinematografe. Respectivul permis atestă că deținătorul este vaccinat, a trecut prin boală sau a avut un test negativ recent. Noua măsura a fost luată de președintele Emmanuel Macron într-o încercare de a grăbi procesul de vaccinare, în contextul venirii valului 4 al pandemiei.

Într-o piață din Paris, protestatarii au venit la chemarea lui Florian Philippot, liderul unui partid de extremă-dreapta.

Demonstrațiile vin în contextul în care o majoritatea covârșitoare a francezilor, de 76%, sunt de acord cu decizia președintelui Macron de a face vaccinarea obligatorie pentru angajații din domeniul sanitar și pentru alte domenii de importanță, cu sancțiuni pentru cei care refuză, conform unui sondaj realizat în 13 iulie.

De asemenea, francezii sunt de acord și cu extinderea  permisului sanitar. În același timp, chiar și înainte de adoptarea acestor măsuri mai dure, doar anunțul lor a accelerat campania de vaccinare – 58% dintre francezi au fost vaccinați cu cel puțin o doză până vinerea trecută, iar 48% au fost vaccinați cu schema completă, față de 53% și respectiv 40% în 10 iulie.

Protestele au fost planificate anterior și au început în mai multe orașe, inclusiv Marsilia, Montpellier, Nantes sau Touolouse.

Sursa foto: AFP

Vizualizari: 815

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Andrei

Acum 6 luni

Incredibil ce DEZINFORMARI ticaloase puteti sa publicati. De unde ati luat informatia ca 76% din populatie sustine masurile lui Macron??? Minciuna SFRUNTATA. Macron nu mai are nici 20% sustinere in Franta. Iar populatia este in proportie covarsitoare IMPOTRIVA masurilor abuzive. De altfel proteste uriase sunt in multe tari ale lumii. RUSINE sa va fie ca nu prezentati adevarul si nu aratati lumii protestele de peste tot. Vreti sa minimalizati orice efect al acestor demonstratii. Voi nu sunteti ziaristi. Sunteti mercenari platiti sa prezentati minciuni.
Raspunde

Andrei

Acum 6 luni

Franța | Protestatarii au pătruns într-o primărie și i-au aruncat portretele lui Macron pe fereastră. Scena seamănă cu ce s-a întâmplat în decembrie 89, cu portretele lui Ceaușescu https://saccsiv.wordpress.com/2021/07/24/video-noi-proteste-impotriva-pasaportului-sanitar-in-franta/ https://saccsiv.wordpress.com/2021/07/25/video-proteste-in-intreaga-italie-impotriva-vaccinarii-obligatorii-si-a-pasaportului-verde/ https://saccsiv.wordpress.com/2021/07/24/video-in-direct-nou-protest-anti-lockdown-la-londra/ https://saccsiv.wordpress.com/2021/07/24/video-proteste-anti-lockdown-in-australia-2/ Si domnul Alin Bratu ne spune cat de iubit este Marcon in Franta si ca majoritatea populatiei este de partea guvernantilor si sprijina masurile. Cat de ticalos poti sa fii domnule Bratu? Te-ai transformat in ziaristul dictatorilor, ziaristul puterii, ziaristul dusmanului. In Romania 75% din populatie nu vrea sa se vaccineze si dumneata inca sustii guWernul? Nu aveti pic de morala, pic de deontologie profesionala. Banul sa iasa, cu orice pret, nu-i asa? Blestemati sa fiti din neam in neam! Tradatori de tara si de frati. V-ati vandut pentru un pumn de arginti si luptati impotriva neamului romanesc. IUDELOR!!! Am vrut doar sa iti spun de la obraz cine esti. Poti sa nu imi postezi comentariul, ca la cenzura va pricepeti. Nu ma intereseaza daca postezi sau nu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus