Joi,
21.10.2021
Cer Senin
Acum
4°C

Cîmpeanu: Profesorii nevaccinați ar putea fi testați periodic, înainte să intre la ore

Cîmpeanu: Profesorii nevaccinați ar putea fi testați periodic, înainte să intre la ore

Profesorii care nu vor dori să se vaccineze ar putea fi testați periodic, înainte să intre în școală, a declarat duminică seara, la Digi24, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Ideea ca profesorii nevaccinați să fie testați este analizată în acest moment de către Ministerele Sănătății și Educației. Sorin Cîmpeanu dorește reluarea cursurilor cu toți elevii în clase din 13 septembrie. 

60 la sută din personalul din învățământ este deja vaccinat, a arătat Sorin Cîmpeanu. „Acest proces trebuie să continue, pentru a putea garanta siguranța din perspectivă sanitară în școli. Facem cu toții tot ce putem mai bine și ce stă în dreptul nostru pentru a promova necesitatea vaccinării, pentru a putea avea garanția derulării școlii cu prezență fizică, pentru a nu mai înregistra alte pierderi decât cele pe care școala le-a suferit deja”, a spus ministrul Educației.  

Întrebat dacă ia în calcul varianta ca profesorii nevaccinați să nu intre la ore, ministrul a spus: „Întotdeauna pledez pentru prezentarea de argumente, cu multă perseverență și cu competență asigurată de personalul medical, pentru ca și aceia dintre colegii noștri care nu au înțeles încă importanța vaccinării pentru ei înșiși și pentru întreg sistemul de educație să poată înțelege acest lucru. Nu sunt un adept al obligativității, dar avem aceste discuții cu Ministerul Sănătății. Vom vedea care sunt măsurile care se impun de comun acord între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății”.

Întrebat dacă profesorii care nu sunt vaccinați ar putea fi testați înainte de a intra la ore, ministrul a spus că este posibil. „Dacă cei care au competență în domeniul sanitar vor prezenta avantaje nete, este posibil să se introducă și măsuri care privesc testarea personalului din școli”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit sursei citate.

El a mai spus că rămâne de văzut cu ce frecvență se va face această testare. „Vom vedea. Nu am nici eu, nici Ministerul Educației competențe medicale. V-am spus, aceste discuții se poartă împreună cu Ministerul Sănătății, care este îndreptățit să propună astfel de măsuri. Am inițiat aceste discuții împreună cu Ministerul Sănătății, nu există încă o decizie”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Vizualizari: 572

Comentarii

5 comentarii

Vaccin si iar vaccin

Acum 2 luni

Si cei care au trecut prin boala? Ca de ei nu spuneti nimic. La cât de mari sunt interesele cu vaccinarea si prostita lumea, adevărurile medicale dovedite de sute de ani nu mai au valoare. A face boala este net superior unei injectari. Cu ce tip de experiment vreti voi, odată ce organismul a trecut prin boala si a gasit vindecarea, nu mai e loc de invențiile voastre. E de inteles disperarea ca doar Citu a comandat 120 milioane de doze la vaccin, la o populație de nici 20 milioane, asta incluzând nou-nascuti, copii, adolescenți, tineri, adulți, varsnici. Pentru bună parte dovedidu-se ca nu este niciun pericol real, faci o formă usoara, da nuu, trebuie toți intepati. DE CE?
Raspunde

Gigi kent

Acum 2 luni

Eu zic sa mai schimbati postul de pe RTV si sa va intrebati d c mama naibii mai raciti daca tot ati racit in trecut. Daca va da cu rest raspunsul atunci intrebati un medic, NU pe TOTI imbecilii care stiu ei ca e DOAR o simpla raceala si trece cu un ceai de menta si piste usturoi sau o tuica calda cu piper… Si daca aveti copii atunci sa nu-i vaccinati nici pe ei cu nici un vaccin, sa vedem cum se vindeca de poliomielita sau alte boli la fel de frumoase. Adevarurile astea medicale de sute de ani pe care le pomeniti dau rezultate bune prin selectie naturala :)
Raspunde

Un cititor

Acum 2 luni

Cetățene, vorbești ca un om mare. Ce medic ar trebui să întrebăm, noi proștii: un imunolog, un virusolog, un neurolog, un medic de familie sau pe ministrul sănătății însuși?
Raspunde

@gigi kontra

Acum 2 luni

Tot blocat pe aceeasi pista tociata a patefonului?
Raspunde

Gigi contra

Acum 2 luni

Mai vaccineaza-te o data, Gigi kent, numai asa in ciuda celor de la RTV!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus