Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Profesorii nu vor mai putea să facă meditații cu propriii elevi. Cîmpeanu: este o chestiune de bun-simţ

Profesorii nu vor mai putea să facă meditații cu propriii elevi. Cîmpeanu: este o chestiune de bun-simţ

Ministrul Educației a spus despre meditații că sunt "un lucru obişnuit" în orice stat, însă trebuie respectate condiţiile de etică din partea cadrelor didactice. Astfel, profesorii nu vor mai putea să facă meditații cu propriii elevi. 

"O chestiune de bun-simţ - ca un profesor să nu facă meditaţii cu propriii elevi. Pe de altă parte, meditaţiile sunt un lucru obişnuit în orice stat al acestei lumi. Nu poţi împiedica un părinte să investească în educaţia propriului copil, dar trebuie respectate în acelaşi timp şi condiţiile de etică", a spus reprezentantul Ministerului Educaţiei, citat de Agerpres.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, va exista o comisie naţională de inspecţie care să verifice respectarea normelor de etică şi deontologie profesională.

"La nivelul legii vom ridica această interdicţie - noii legi a educaţiei care va rezulta pentru implementarea proiectului "România Educată" şi vom avea o comisie naţională de inspecţie şcolară cu prerogative de verificare a respectării normelor de etică şi deontologie. (...) Vom avea o comisie naţională, pentru prima oară, care va avea acest obiectiv: verificarea respectării normelor de etică şi deontologie profesională din partea cadrelor didactice. Din această comisie vor putea să facă parte, spre exemplu, profesori de o probitate morală şi profesională fără cusur, profesori care să aibă şi experienţă şcolară", a explicat demnitarul.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 541

Comentarii

6 comentarii

C. Tățean

Acum 1 lună

E o chestiune de bun simț să nu-ți cumperi case din meditații, e drept. Totuși, întâiul meditator al țării a făcut-o ! Nu-i cam mare ipocrizia ?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 lună

pe tine te întreabă cineva ce faci cu ajutorul? îți zice cineva dacă e de bun simț pe ce pet-uri îl cheltui? eh, da, nu ești ipocrit
Raspunde

C. Tățean

Acum 1 lună

Nu știu despre ce ajutor vorbești, mârlănia nu ține loc de argument, dar la tine a devenit un obicei să jignești oamenii fără să-i cunoști. După mine totuși rămâne ceva în cultura română, după tine doar tupeu și indecență. Ne sutor supra crepidam !
Raspunde

@AC I DUTU

Acum 1 lună

Esti cel mai antipatic forumist, bre! Stai jos si taci!
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Ministrul bate saua sa priceapa Iohannis.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 1 lună

Chiar ai crezut basmul cu meditatiile?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus