Vineri,
28.01.2022
Innorat
Acum
2°C

VIDEO O bombă de aviație de 70 de kg, descoperită pe șantierul noii autostrăzi, la Boița

VIDEO O bombă de aviație de 70 de kg, descoperită pe șantierul noii autostrăzi, la Boița

Echipa pirotehnică a ISU Sibiu a desfășurat joi o acțiune complexă pentru detonarea controlată a unei bombe de aviație descoperită pe șantierul noii autostrăzi Sibiu-Pitești, în zona Boița.

"În cursul zilei de astăzi, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Cpt Dumitru Croitoru" al județului Sibiu a intervenit în zona DN 7, intrarea în localitatea Boița, pentru asanarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate", se arată într-o informare transmisă de ISU Sibiu.

Pirotehnicienii ISU Sibiu au identificat o bombă de aviație, exploziv brizantă SD 70 kg, care a fost asanată prin detonare controlată într-un perimetru care îndeplinea toate condițiile de siguranță. 

"Elementul pirotehnic a fost descoperit în urma lucrărilor de construcție și amenajare care se desfășoară în zona localității Boița pentru construcția autostrăzii", mai transmite sursa citată. 

Pentru  a împiedica accesul în perimetrul izolat, până la distrugerea bombei, un echipaj de jandarmi a asigurat zona.

 

foto/video ISU Sibiu

Autoritățile țin să reamintească că, în cazul în care descoperiți muniţie rămasă neexplodată, trebuie să respectați următoarele măsuri de prevenire:

- nu atingeți aceste elemente. 
- nu le loviți sau nu le mișcați din locul în care le-ați găsit, 
- nu încercați să le  demontați componentele muniţiei sau le  transportați, depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, 
- anunțați ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă #112  pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus