Joi,
06.10.2022
Ploi Scurte
Acum
10°C

Constantin Chiriac: „Prețurile de cazare ale hotelurilor din Sibiu se dublează pe durata Festivalului Internațional de Teatru”

Constantin Chiriac: „Prețurile de cazare ale hotelurilor din Sibiu se dublează pe durata Festivalului Internațional de Teatru”

Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru Sibiu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi faptul că prețurile de cazare ale hotelurilor din oraș se dublează pe perioada evenimentului. 

„Se resimte o scumpire din partea hotelurilor, în perioada festivalului, numai.  S-au dublat prețurile. Bineînțeles că niciodată nu primesc un hotel întreg, primesc maxim 40%, iar restul se închiriază la cu totul alt preț.  Se bat ca după o perioadă atât de grea să aibă profit,  este normal. În clipa în care există excedent de turiști mai mare decât locurile de cazare este normal să se întâmple așa. Se întâmplă și la Untold, se întâmplă și în alte părți”, a declarat Constantin Chiriac.

Ediția de anul acesta, caracterizată ca fiind cea mai amplă până în prezent, oferă publicului peste 600 de evenimente în Sibiu și în localitățile din împrejurimi, în spații închise, în piețele publice ale Sibiului, pe străzile orașului, în biserici, dar și online, unde vor avea loc reprezentații de teatru, dans, circ, film, musical, operă, carte, conferințe, expoziții, performance, muzică, spectacole de stradă.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se desfășoară anul acesta în perioada 20-29 august, iar tema ediției este „Construim speranța împreună”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Fin anciar

Acum 1 an

E bine că o construiți împreună, dar pe banii cui ? Aceasta-i întrebarea.

Raspunde

Izabell

Acum 1 an

Wow!!! Se imbogatesc si altii (patronii hotelurilor de 2 stele si proprietarii apartamentelor in regim hotelier, vanzatorii de vata de zahar, escortele), nu numai organizatorul “celei mai ample editii de pana acum”? Si apropo… editia din 2022 va fi si mai “ampla”!

Raspunde

Gigi contra

Acum 1 an

In fiecare an cresc tarifele la hoteluri si pensiuni gratie festivalului organizat de matale! Plus vanzarile la magazinele Expres, foste Bila, din centru si la tersaele de pe Balcescu. Comerciantii si hotelierii va aduc ofrande datorita acestor lucruri?

Raspunde

Un cititor

Acum 1 an

Bineînțeles că se dublează. Pentru invitați plătește statul, adică contribuabilii, adică proștii.

Raspunde

Contra

Acum 1 an

Pt. invitati plateste primaria, iar cei care vor sa vada festivalul platesc garsonierele din centru in regim hotelier de 5 stele si o sticla de 0,5 de p... sau c... cu 3,5 lei la supermarket, iar la terase dublu... Halal festival, sa va fie de bine coane Costica!

Raspunde

L

Acum 1 an

Da, jecmaneala tipic romaneasca....
Raspunde

Noi suntem teatrul

Acum 1 an

În scurt timp Chiriac o să numere orice drept eveniment al Festivalului. Dacă strănuți pe Bălcescu, vei fi evenimentul 601 al lui Chiriac & Comp ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus