Marţi,
21.09.2021
Partial Noros
Acum
16°C

Povestea tânărului dintr-o casă de tip familial care a intrat la Medicină în Sibiu cu media 9,30. „Să fim oameni între oameni, avem nevoie de asta”

Povestea tânărului dintr-o casă de tip familial care a intrat la Medicină în Sibiu cu media 9,30. „Să fim oameni între oameni, avem nevoie de asta”

Paul este un tânăr care de la șapte ani a crescut într-o casă de tip familial din Gugir a reușit performanța de a intra la două facutăți: cea de Medicină din Sibiu și cea de Medicină Veterinară din Timișoara. Băiatul a ales Sibiul și a decis să vorbească cu reporterul Turnul Sfatului, pentru ca povestea lui să fie exemplu pentru toți copiii care visează la un viitor, dar și pentru angajații din Direcțiile pentru Protecția Copilului pentru a-i determina să-și sprijine mai mult te tinerii din sistem.

Povestea tânărului dintr-o casă de tip familial din Cugir care a aplicat și a reușit să intre la două facultăți, respectiv la Facultatea de Medicină din Sibiu și la Facultatea de Medicina Veterinară din Timișoara, este o poveste despre determinare și sprijin, despre reușită și recunoștință. Acesta este și motivul pentru care Paul a fost de acord să vorbescă cu repoterul Turnul Sfatului, fără a dori, însă, să-și facă public tot numele. Nu vrea ca el să fie în centrul atenției, ci ca parcursul său să fie cunoscut pentru ca și alți copii cu aripi frânte să prindă curaj și să învețe să-și urmeze visele.

Paul a ales să rămână la Facultatea de Medicină din Sibiu, unde a intrat cu media 9,30.

Povestește că a crescut alături de părinți și de sora lui mai mare, până la vărsta de șapte ani. Apoi, părinții lui nu au mai avut posibilități, iar autoritățile i-au luat pe cei doi copii.

„Eu am crescut alături de părinții mei și de sora mea mai mare până la vârsta de șapte ani, când, din cauza condițiilor insuficiente, deși părinții mei au făcut tot ce era posibil, am fost preluați de către  DGASPC Alba”, povestește tânărul.

În următorii ani și-a continuat studiile la Școala Șenerala „Singidava”, din Cugir și, ulterior, la Liceul „David Prodan” din aceeași localitate, la profilul Științe ale Naturii.

Spune că de mic copil a iubit medicina.

„Eu am avut încă de mic înclinații către medicină, mai exact către cea veterinară. Copil fiind vedeam pe stradă cățeluși bătuți sau chiar morți și aveam un gol în interior de fiecare data. Mă durea când îi vedem cum se chinuie și eu nu-i puteam ajuta cu nimic. Cu timpul, am început să am aceleași sentimente și pentru oameni. Atunci am decis să urmez medicina și am ales-o pe cea umană. Dorința de a-i ajuta pe cei care au nevoie cu tot ce e posibil încă îmi răsună zgomotos în cap”, spune Paul pentru Turnul Sfatului.

De-a lungul timpului a fost implicat într-o serie de activități de voluntariat pe care își dorește să le continue, chiar dacă va veni la Sibiu.

„Satisfacția pe care o simțeam la finalul unui astfel de demers era una de neegalat. Cu asta îmi doresc să atrag atenția oamenilor. Să le spun cât de minunat este să contribuim la o viață mai bună a cuiva aflat la nevoie. Să fim oameni între oameni, pentru că avem nevoie de asta. Avem nevoie de oameni care să acționeze din bunătate, fără să aștepte ceva în schimb. Vă asigur că senzația este unică și uimitoare la final”, mai spune băiatul.

Și destinul lui se deatorează unor astfel de oameni

Dorința lui Paul de a ajuta vine și din sprijinul pe care l-a primit, de-a lungul timpului, de la oameni din jurul său. Sprijin care i-a pecetluit destinul.

Angajații DGASPC Alba, profesorii care l-au medidat, dar și patronul la care a lucrat în ultimul timp, i-au fost aproape. De mai bine de un an jumătate, băiatul a venit, aproape săptămânal, la Sibiu pentru a face medidații în pregătirea lui pentru admiterea la facultate.

„Eu am avut parte de astfel de oameni. Ajutorul meu a venit din mai multe părți, inclusiv de la profesorii cu care am făcut meditații, educatori, cunoștiinte, dar mai ales de la administratorul brutăriei la care lucrez de ceva timp, care a fost mereu lângă mine când am avut nevoie. Le mulțumesc enorm pentru tot și sper să fie mândri de mine, dar mai ales de fapta lor uimitoare de a ajuta fără a aștepta ceva în schimb!”.

Tânărul își dorește ca Dumnezeu să aibă grijă de toți copiii din lume și să le scoată în cale asemenea suflete deosebite, demne de toată lauda, suflete care să le lumineze cursul vieții pe întreg parcursul.

„Acești oameni sunt, într-adevăr, adevărați eroi, dar, din păcate, sunt extreme de rari și de necesari totodată. Multă vreme am încercat să evit să răspund la unele întrebări care mă privesc, dar, acum îmi doresc să ambiționez pe oricine îndrăznește să viseze. Pe copii, elevi, studenți și chiar pe părinți sau pe toți cei care le sunt aproape. Trebuie să știe că, succesul realizării profesionale stă în mâinile lor și se obține printr-o educație corespunzătoare”, mai spune Paul.  

Performanța tânărului din Cugir, care la începerea facultății va fi în Sibiu, este cu atât mai lăudabilă cu cât, potrivit unui raport al Autărității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, citat de g4media, doar 24% dintre ei reușesc să urmeze cel mult 8 clase și un procent foarte mic ajunge la facultate și o finalizează (aproximativ 3,9%).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Munteanu

Acum 1 lună

Felicitari tanarului si mult bine celor carora le-a pasat de el si l-au ajutat. Din pacate, astfel de cazuri sunt doar exceptii, cei mai multi se pierd pe parcurs si, mai grav, apuca pe cai gresite. Fii puternic si consecvent, Paul!

Raspunde

Sparrow, Jack Sparrow

Acum 1 lună

Eheii, ce de bārbi !!!!! In anu' 5 de facultā , o sā reconsidere radical valorile care-l animā si, cu o ofertā dolofanā din Emirate, sau Qatar sau de dracu' stie unde o s-o roiascā frumusel spre inepuizabilul occident, golindu-si aparatul uro-genital pe Românica si umanismul împārtasit conationalilor aflati in suferintā ! Bāāi , NIMENI NU MAI FACE MEDICINA PENTRU BOLNAVI ! CI PENTRU OPORTUNITĀTI, POZITIE SI BANI ! BANI ! BANI! BANI BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAANI !!!!!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus