Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
8°C

Atenție, șoferi! Sibiul se află sub atenționări de caniculă și valori ridicate de trafic

Atenție, șoferi! Sibiul se află sub atenționări de caniculă și valori ridicate de trafic

Polițiștii sibieni atrag atenția șoferilor cu privire la avertizările meteorologice de caniculă, dar și la valorile ridicate de trafic. Cei care conduc în această perioadă trebuie să țină cont de mai multe aspect pentru a nu se pune în pericol sau pentru a nu-i pune în pericol pe ceilalți participanți la trafic.

Având în vedere faptul că în această perioadă sunt active mai multe avertizări meteo cu privire la temperature extrem de ridicate, precum și faptul că, pe raza județului Sibiu și nu numai, se înregistrează creșteri ale valorilor de trafic datorită afluxului de cetățeni români care se întorc în țară în concedii, polițiștii le recomandă conducătorilor de autovehicule:

     să folosească sistemele de climatizare;

     să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald;

     să evite pe cât posibil călătoriile în jurul prânzului, în special persoanele în vârstă;

     să nu conducă dacă sunt obosiţi. Oboseala este considerată de către specialişti una dintre cauzele  generatoare ale multor tragedii ce se întâmplă, de regulă, pe drumurile publice, mai ales la sfârşit de săptămână;    

     să nu conducă după ce au consumat băuturi alcoolice, acest lucru constituie un factor de risc pentru traficul rutier, favorizând producerea accidentelor;

     să nu vorbească la telefon în timpul mersului, fara a folosi dispozitivele speciale “maini libere”.

     Temperatura ridicată din hibitaclul maşinii va accentua starea de oboseală ce se manifestă la început prin întârzierea reacţiilor, dificultate în concentrare, căscatul repetat, clipirea foarte deasă şi se termină cu adormirea la volan.

     De asemenea, trebuie tratate cu toată atenţia reflexiile date de razele solare foarte puternice, din parbriz ori pe asfalt, reflexii ce pot crea dificultăţi neaşteptate celui de la volan, oferindu-i surprize neplăcute.        

     Recomandăm persoanelor cu probleme cardiace sau de altă natură medicală, menite a împiedica conducerea autovehiculelor în condiţii de siguranţă, să evite pe cât posibil deplasare cu autovehiculul în perioadele de timp caniculare, iar dacă este imperios necesară deplasarea să aibă un însoţitor în autovehicul.

     Solicităm conducătorilor de autovehicule să circule cu atenţie, calm şi să dea dovadă de respect în trafic, deoarece un comportament agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări nedorite.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus