Luni,
06.12.2021
Ceata
Acum
4°C

Triada MTB împlinește centenarul - la Păltiniș vor ajunge concurenți din mai multe țări

Triada MTB împlinește centenarul - la Păltiniș vor ajunge concurenți din mai multe țări

Triada MTB revine în stațiunea Păltiniș, la Arena Platoș, unde vor fi prezenți, weekend-ul acesta, sportivi din mai multe țări. 

Acesta este cel de-al zecelea an în care competiția este organizată. Sportivi din Ungaria, Cehia, Slovacia, Franța și Israel sunt până acum pe lista de înscrieri a competiției de XCO (proba olimpică de mountain bike) care va avea loc sâmbătă pe un circuit spectaculos amenajat la Arena Platoș Păltiniș. Sunt programate 3 curse, startul celei mai importante, clasa Elite, fiind la ora 14:00. Competiția face parte din calendarul UCI (Uniunea Ciclistă Internațională) și va conta în același timp ca și etapa 1 a Cupei Naționale a României la XCO. Traseul, unul din cele mai dificile din circuitul național și nu numai, va pune la încercare îndemânarea celor mai buni sportivi. 

Duminică, 8 august, va avea loc ediția a 14-a a deja celebrei competiții Geiger MTB Challenge. Startul și sosirea rămân la Arena Platoș Păltiniș și competiția este desemnată în acest an ca și etapa a 3-a a Cupei Naționale de Mountain Bike Cross Country Maraton. Traseele de concurs îi vor duce pe participanți în zone pitorești și spectaculoase ale Munților Cindrel. Traseul lung măsoară 77 de kilometri și va trece prin  apropierea vârfului Cindrel la peste 2.000m altitudine. Temerarii care vor alege acest traseu vor avea de urcat în total aproximativ 3.000m și probabil primii vor ajunge la sosire după aproximativ 5 ore de pedalat. 

Traseul scurt în schimb va fi ceva mai ușor dar nu mai puțin interesant, parcurgând 37 de kilometrii în jurul stațiunii Păltiniș. Cei mai puțin experimentați vor putea și ei concura pe un traseu de 17 de kilometri.

Pentru prima dată la Păltiniș organizăm și o competiție pentru biciclete asistate electric, E-MTB, pe un traseu de 19 km gândit special pentru acest tip de biciclete.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a competițiilor duminică 8 august traficul rutier va fi restricționat pe drumurile forestiere Curmătura Ștezii – Păltiniș (segmentul cuprins între Valea Izvorului și Păltiniș) și Păltiniș – Releu Oncești în intervalul orar 10:30 – 17:00.

Programul evenimentului: 

Sâmbătă 7 august 2021

12:00 – start XCO Juniori masculin/feminin, Cadeți masculin/feminin

14:00 – start Elite masculin/feminin

16:00 – start XCO Master și Amatori masculin/feminin

18:00 – Festivitatea de premiere

 

Duminică 08 august 2021

10:00 – Start Geiger MTB Challenge

10:30 – Start E-MTB

17:00 – Festivitatea de premiere

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Numărătorul din Oz

Acum 4 luni

Centenarul în zece ani e cum făcea Ceaușică cincinalul în patru ani ... :) De deceniu ați auzit?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus