Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Proiectele Maratonului: Asociația Sfântul Casian construiește un loc de joacă special pentru copiii cu autism

Proiectele Maratonului: Asociația Sfântul Casian construiește un loc de joacă special pentru copiii cu autism

Asociația Sfântul Casian participă în acest an la Maratonul Internațional Sibiu cu un proiect ce are drept scop strângerea de fonduri pentru amenajarea unui loc de joacă, special, pentru copiiI cu dizabilități din zona de nord a județului Sibiu (Mediaș și satele aparținătoare), în incinta Centrului de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist din Mediaș. Locul de joacă vine în completarea unei alei senzoriale, proiect finalizat de Crucea Roșie Mediaș la maratonul din anul 2020.

Astfel, în perioada octombrie 2021 – aprilie 2022, prin proiectul „Și eu vreau să mă joc”, asociația își propune să realizeze un loc de joacă special pentru copii cu dizabilități care să contribuie în procesul lor de recuperare și terapie.

„Anul trecut au participat cei de la Crucea Roșie Mediaș împreună cu noi și am reușit să facem o alee senzorială pentru copilași. Anul acesta am ales să ne înscriem pentru a veni în completare cu un loc de joacă. În asociație, în acest moment sunt înscriși 17 copii, încă 12 sunt pe lista de așteptare și încă 54 de copii din împrejurimea Mediașului. Am gândit ca acest loc de joacă să fie pentru toți copiii cu dizabilități din zona de nord a județului.”, spune Adrian Ioan Barna, directorul Asociației.

Despre Asociația Sfântul Casian

Asociația Sfântul Casian din Mediaș este o organizație non-profit, având ca scop să facă mai ușoară viața copiilor cu autism și a familiilor acestora și să contribuie la o mai bună înțelegere a autismului și a persoanelor cu autism.

În anul 2020 asociația a reușit să încheie cu succes mai multe proiecte de strângere de fonduri, printre care principalele ar fi: asocierea cu organizația Crucea Roșie Mediaș finalizarea proiectului Aleea senzorială, ediția a II – a, a proiectului Piața de fericire (în cadrul acestui proiect s-au scos la vânzare, cărți și aranjamente de crăciun), etc.

Mai multe despre proiectul asociației puteți afla aici.

Sursă foto: Maratonul Internațional Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus